Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin u subotu, 16. rujna u središtu grada organizira 16. Obrtnički ulični sajam

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin u subotu, 16. rujna u središtu grada organizira 16. Obrtnički ulični sajam

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin će u subotu, 16. rujna 2023. godine, u centru Varaždina organizirati 16. Obrtnički ulični sajam.

25 obrtnika iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije predstavit će svoje proizvode i usluge ove subote na Korzu, na Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici ispred FOI-a.

Ksenija Plavec, dugogodišnja organizatorica, i Vladimir Bajs, predsjednik UHOV-a koje broji 2016 članova iznijeli su podatke o trendu porasta obrtništva u Varaždinu.

– Nastavljamo dugu i bogatu tradiciju obrtništva u gradu Varaždinu, prilagođavajući se vremenu i prostoru u kojem živimo, koristeći pritom i moderne alate i znanja, ali i ona tradicijska, pomalo već zaboravljena. Izlagači, obrtnici će na štandovima prezentirati rad svojih vrijednih ruku – suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda koji su bili ponuđeni po popularnim cijenama. Bogatu ponudu na obrtničkim štandovima pratit će nastup Tamburaški sastav Taliri – rečeno je na konferenciji te su najavljene i druge promidžbene aktivnosti varaždinskih obrtnika s obzirom na njihove specifičnosti poput manifestacija „Odaberi obrtničko zanimanje“ i „Budi IN“.

Podršku obrtnicima i njihovim nastojanjima da promoviraju svoje proizvode i usluge dao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

mjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Napomenuo je da Grad Varaždin različitim subvencijama pomaže obrtnicima, a najavio je i skoro raspisivanja javnog poziva za poduzetnički fond iz kojeg će obrtnici dobivati jednokratne subvencije.

– Obrtnici su oduvijek bili temelj grada Varaždina – rekao je Marković i dodao: – Nažalost, ova ekonomska situacija i kriza ne pomažu u njihovom radu. Oni svakodnevno vode bitku s resursima i cijenama koje imaju. Nužno je da naši sugrađani prepoznaju te zlatne ruke naših obrtnika i da im pomognu kupnjom proizvoda i usluga – apelirao je zamjenik gradonačelnika, pozvavši sugrađane da sljedeće subote posjete Obrtnički ulični sajam u Varaždinu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.