Varaždin i Erste banka - Uvodi se KEKS Pay za plaćanja režija i parkiranja samo jednim klikom i bez naknada

Varaždin i Erste banka - Uvodi se KEKS Pay za plaćanja režija i parkiranja samo jednim klikom i bez naknada

 Varaždinci koji imaju pametni telefon i korite Internet, od danas mogu instalirati besplatnu aplikaciju Erste banke - KJEKS Pay za plaćanja režija prema gradskim tvrtkama i parkiranja bez ikakvih naknada i to izvršiti samo jednim klikom na mobitelu.                                                                                                                                                       

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas,17. listopada ,predstavljeni su aplikacija i usluga KEKS Pay kojima se građanima Varaždina omogućava besplatno plaćanje računa varaždinskim komunalnim tvrtkama.

 Uslugu KEKS Pay predstavili su gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednik Uprave Erste banke Christiph Schoefboeck sa suradnicima, a predstavljanju su nazočili  direktori te predstavnici varaždinskih komunalnih poduzeća.

 Grad Varaždin te gradska komunalna poduzeća Čistoća d.o.o., Parkovi d.o.o. i Varkom d.o.o., u suradnji s Erste bankom, od sada građanima omogućuju da korištenjem mobilne aplikacije KEKS Pay Erste banke primaju mjesečne, odnosno kvartalne digitalne račune i uplatnice te ih plaćaju trajno bez naknada. Usluga je dostupna svim građanima, i to neovisno o banci u kojoj imaju račun, a na ovaj način mogu plaćati gradsku komunalnu naknadu, vodne usluge, odvoz komunalnog otpada te grobnu naknadu.

 Za korištenje usluge potrebno je na mobitelu instalirati besplatnu KEKS Pay aplikaciju te u opciji „KEKS Pay režije“ odabrati izdavatelja računa čije redovite račune/uplatnice žele primati u KEKS Pay. Nakon krajnje jednostavne aktivacije potrebno je unijeti debitnu ili kreditnu karticu banke, s koje će korisnik u buduće plaćati svoje račune. Korisnicima ove usluge računi ne stižu na kućnu adresu, već ih u KEKS Pay primaju digitalno i u PDF formatu, odnosno po želji i na e-mail. Nakon plaćanja računa, potvrda o izvršenoj uplati korisnik aplikacije automatski prima na e-mail, a sve transakcije su korisnicima u KEKS Payu dostupne 11 godina, a pripadajući računi u PDF formatu najmanje dvije. U tom smislu KEKS Pay predstavlja ujedno arhivu računa koja je korisnicima uvijek dostupna, pa čak i ako deinstaliraju aplikaciju i kasnije ponovno instaliraju. Korisnik od usluge „KEKS Pay režije“ po želji može odustati u bilo kojem trenutku.

 Plaćanje režija jedna je od najčešće korištenih funkcionalnosti KEKS Paya. Trenutačno su dostupne usluge 65 različitih izdavatelja računa, poput naknada jedinica lokalne samouprave, komunalnih poduzeća, vrtića i sl. u više od 20 hrvatskih gradova, pri čemu njihov broj kontinuirano raste.

 „Naši sugrađani konačno mogu prijeći s papirnatog na digitalno plaćanje. Pomoću KEKS Pay aplikacije omogućeno im je plaćanje komunalne i vodne naknade, dakle računa koje izdaje Grad Varaždin. Također mogu plaćati račune Varkoma, Čistoće  i  račune Parkova za grobnu naknadu.  To mogu plaćati sada pomoću svojih mobitela za nula kuna provizije. To nije akcije, već će to biti stalno tako. Aplikacija KEKS Pay Grada Varaždina proširivat će se uskoro sa drugim korisnicima, planiramo plaćanje računa naših ustanova poput dječjih vrtića i osnovnih škola. Praktički sve svoje račune prema bilo kojem komunalnom poduzeću ili javnoj ustanovi u Varaždinu  moći će građani plaćati jednim „klikom“. –  izjavio je Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina prilikom potpisivanja ugovora.

 „S obzirom da je usluga plaćanja režija jedna od najpopularnijih funkcionalnosti KEKS Pay aplikacije, veliko nam je zadovoljstvo što su je Grad i naši partneri u gradskim poduzećima prepoznali kao pogodnost za svoje sugrađane. Kada smo prije četiri godine lansirali ovu aplikaciju, s jedne strane smo željeli biti predvodnik digitalnih inovacija u financijskom poslovanju, a s druge svim korisnicima, bez obzira jesu li ili ne klijenti naše banke, pružiti najsuvremenije korisničko iskustvo. Danas, nakon četiri godine, zadovoljstvo nam je što KEKS Pay aktivno koristi preko 300.000 korisnika, od čega je čak 75 posto klijenata drugih banka. Isto tako nam je drago da sve naše digitalne kanale, pa tako i Keks Pay građani prepoznaju i ovdje, i aktivno ih koriste“, kaže Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

 Predstavljanju KEKS PAy aplikacije nazočili su i Predrag Mađerić, direktor komercijalnog Centra Erste banke u Varaždinu, Zoran Radaković, direktor sektora za poslovne subjekte i Boris Blažević iz KEKS Pay tima, kao i direktori Varkoma Bruno Ister, Čistoće Zoran Svetec i Parkova Jelena Sekelj te pročelnica Tamara Strelec.

 

 

O mobilnoj aplikaciji KEKS Pay

 

Erste banka je KEKS Pay aplikaciju lansirala prije nešto manje od četiri godine, a njome se služi preko 300.000 korisnika. Dostupna je svim građanima, neovisno u kojoj banci imaju račun, pa su od ukupnog broja korisnika, njih 75 posto klijenti drugih banaka. Osim što omogućuje brzo i jednostavno slanje i primanje sredstava na račun jednim potezom prsta terećenjem debitne ili kreditne kartice, što je vrlo popularno među prijateljima, aplikacija nudi i mogućnost plaćanja cestarine (npr. nadoplata ENC-a), plaćanje parkiranja u 60 hrvatskih gradova, kupnju GSM bonova, mogućnost uplaćivanja donacija, kao i plaćanje u webshoppovima i trgovinama koje podržavaju plaćanje KEKS Payem. Jedna od najpopularnijih funkcionalnosti je besplatno plaćanje komunalnih usluga više od 65 izdavatelja računa u preko 20 hrvatskih gradovapri čemu se usluzi KEKS Pay režije kontinuirano uključuju novi izdavatelji računa, primarno jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, vrtići i drugi. Tijekom tri kvartala 2022. godine, ukupan volumen transakcija iznosio je 642 milijuna kuna, što je 80 posto više u odnosu na isto razdoblje 2021., kada je iznosio 355 milijuna kuna. Aplikacija je dostupna preko Google Play Storea, s prosječnom ocjenom od 4,8 te na Apple app Storeu, gdje je ocijenjena s 4,9.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.