Gradonačelnik Schaffhausena u Varaždinu - otkrivena ploča s grbom i imenom tog prijateljskog švicarskog grada

Gradonačelnik Schaffhausena u Varaždinu - otkrivena ploča s grbom i imenom tog prijateljskog švicarskog grada

Gradonačelnik Varaždina dr.sc. Neven Bosilj sa suradnicima i Peter Neukomm, gradonačelnik švicarskog grada Schaffhausena danas su zajedno otkrili ploču grada prijatelja postavljenu na tlu ispred gradske vijećnice gdje se nalaze i ploče svih ostalih gradova s kojima je Grad potpisao povelju o prijateljstvu. Gradonačelnika Neukomma na radnom sastanku u gradskoj vijećnici dočekali su i generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji sa sjedištem u Zürichu Slobodan Mikac, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina dr. sc. Vesna Haluga . 

Na sastanku se razgovaralo o nastavku dosadašnje uspješne suradnje na području kulture, obrazovanja i gospodarstva između Schaffhausena i Varaždina nakon što su 2019. godine sklopili Povelju o prijateljstvu i suradnji, a zbog pandemije  ploču s grbom i imenom prijateljskog grada Schaffhausena otkrili su tek danas.

„Ovo je već deseta po redu ploča grada prijatelja na varaždinskom Korzu. U ovoj godini intenzivirana je suradnja s prijateljskim gradom Schaffhausenom. U planu je da upravo Švicarska bude zemlja partner slijedeće godine Varaždinskim baroknim večerima, a danas je na radnom dijelu sastanka dogovoreno pokretanje hrvatsko švicarskog gospodarskog sajma koji bi se naizmjence održavao jedne godine u gradu Varaždinu, jedne u gradu Schaffhausenu u realizaciji čega će nam pomoći i generalni konzul Slobodan Mikac. Na taj način povezali bi naše domaće gospodarstvenike s gospodarstvenicima iz Švicarske. Osim gospodarske suradnje i suradnje na području kulture, razgovaralo se i o suradnji na području obrazovanja i o konkretnoj suradnji Druge gimnazije Varaždin s gimnazijom u Schaffhausenu.“– naglasio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

„Osjećam se lijepo i ugodno u Varaždinu s kojim je grad Schaffhausen još 2019. godine potpisao Povelju o suradnji  i čast mi je što je tabla s nazivom grada Schaffhausena na središnjem varaždinskom trgu te se nadam da ćemo i mi uskoro imati tablu s nazivom grada prijatelja Varaždina i u našem gradu.“ – istaknuo je gradonačelnik Schaffhausena Peter Neukomm.

O prijateljskoj suradnji osobito na području gospodarstva i poduzetništva govorio je i generalni konzul Slobodan Mikac, porijeklom Varaždinac, koji je tom vidu suradnje i najviše pridonio.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.