Obilježen početak radova na projektu odvodnje i vodoopskrbe Žrnovnice i Korešnice Galerija fotografij

Obilježen početak radova na projektu odvodnje i vodoopskrbe Žrnovnice i Korešnice Galerija fotografij

U ponedjeljak 22. srpnja ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković sudjelovala je na svečanom otvorenju radova u naselju Žrnovnica koji se izvode u sklopu ugovora „Odvodnja i vodoopskrba naselja Žrnovnica i Korešnica“, a riječ je o dijelu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin. 

Realizacijom ovog ugovora osigurat će se kvalitetna i kontrolirana opskrba pitkom vodom naselja Žrnovnica i Korešnica iz rijeke Jadro, a izgradnjom sustava odvodnje omogućit će se priključenje kućanstava Žrnovnice i Korešnice na sustav odvodnje otpadnih voda. 

“Obilježili smo početak radova na dijelu velike aglomeracije Split - Solin koji je strateški projekt vrijedan otprilike 320 milijuna eura. Dio koji se odnosi na Žrnovicu, u iznosu nešto većem od 23 milijuna eura, odnosi se na priključke za više od 2 tisuće domaćinstava. Očekujemo uspješan dovršetak radova u roku od 3 godine, jednako kao i završetak svih započetih projekata uz podršku Vlade u mandatu premijera Andreja Plenkovića koji se odnose na Dalmaciju; aglomeracije Split - Solin, Kaštela - Trogir, Sinj, Cetinska krajina, Imotski i Hvar. Svi zajedno vrijedni su nešto više od 800 milijuna eura”, rekla je ministrica Vučković zahvalivši svima koji su pripremali složenu i opširnu dokumentaciju te otklanjali prepreke u realizaciji ovog kompleksnog i važnog strateškog projekta. 

Glavni projekt povećat će priključenost na sustav javne odvodnje za aglomeraciju Split - Solin na 95%, što uključuje novih 25417 stanovnika, a dogradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda osigurat će se odgovarajući stupanj pročišćavanja cjelokupnog opterećenja aglomeracije. Također, projekt obuhvaća povećanje priključenosti na sustav javne vodoopskrbe na gotovo 100%, a riječ je o 4011 novih stanovnika.

Na svečanom otvaranju radova prisutnima su se obratili i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split Miroslav Delić.

Foto: Vodovod i kanalizacija Split d.o.o.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.