Top mjesta u Slavoniji i Podravini za najljepše izlete

Top mjesta u Slavoniji i Podravini za najljepše izlete

Od polja makova do bajkovitih dvoraca, iz Virovitičko-podravske županije vratit ćete se s bezbroj sjajnih fotografija i doživljajima za pamćenje.

Vodimo vas u Virovitičko-podravsku županiju koja je s dva UNESCO područja – rijekom Dravom i Parkom prirode Papuk, ambijentalnim gradovima i mjestima, dvorcima i kurijama na atraktivnoj Plemićkoj ruti, nepresušan izvor inspiracije za najljepše fotografije.

Mostovi u Virovitici

 Nećete im odoljeti. Sjajni su motivi za fotografije. Pet atraktivnih mostova spaja modernu Viroviticu s prekrasnim dvorcem Pejačević u njezinom središtu. Svojevrstan su hommage minulim vremenima kada su stari grad zbog čak 16 mostova nazivali „Malom Venecijom“. Ne znate koji vam je privlačniji: svjetlucavi Most zrcala ili Glazbeni koji će i zasvirati dok ga prelazite, Portal ili Gimnazijski, a možda ipak Most zaljubljenih, nezaobilazni virovitički hotspot za fotkanje mladenaca. 

Dvorac Janković u Suhopolju

Nije da ćete tamo napraviti samo super fotografije. Ovo je mjesto s 30 komfornih soba idealan izbor za smještaj i predah od gradskog asfalta. I baš ste tako zamišljali dvorce kada ste nekada čitali priče o Snjeguljici i Pepeljugi, a tu ćete čuti još jednu lijepu ljubavnu priču, ovog puta istinitu – onu o plemiću Elemiru Jankoviću i njegovoj odabranici Ilki, kćeri voditelja imanja. Suhopoljski dvorac Janković, danas moderan Centar za posjetitelje s prekrasnim perivojem prepun je hotspotova za savršene fotografije.

Park šuma Jankovac na Papuku

Jedna je od najljepših gorskih dolina u Parku prirode Papuk i toliko je oduševila voćinskog plemića Josipa Jankovića da se tamo i preselio pa je Park šuma Jankovac po njemu dobila ime. Nećete ni vi ostati ravnodušni na ovu idilu. Dva jezera, atraktivni slap Skakavac, poučne staze, mostići, veslanje u kanuu, predah uz omiljeni napitak u planinarskom domu…, bit će to savršen izlet s prekrasnim fotografijama za društvene mreže sa svim nijansama zelene.

Geo-info centar Voćin

Dinosaur u multimedijalnom Geo-info centru u Voćinu najupečatljiviji je eksponat moderne postave koja će vas povesti na putovanje milijunima godina unatrag u prošlost prekrasnog Papuka koji je danas Park prirode i poziva na outdoor aktivnosti. Odaberite najbolji kadar, škljocnite nekoliko puta ili još bolje ako ste u društvu zamolite nekog da vas fotka s ovim prastarim stanovnikom Slavonije i Podravine. Jednostavno mami na fotkanje.

Polje makova na Križnici

Kad se budete vozili biciklom, turističkim vlakićem ili možda automobilom po Križnici, mističnom dravskom otoku koji je s kopnom povezan jedino skelom i 250 metara visećim mostom, nećete odoljeti polju makova koji se na jednom mjestu proteže s obje strane ceste. Magičan je to prizor pa ćete se sigurno zaustaviti, refleksno okrenuti mobitel i napraviti bezbroj prekrasnih fotografija i – naravno – selfi za uspomenu na neočekivano lijepo putovanje Slavonijom i Podravinom.

 FOTOGRAFIJE: Matija TURKALJ

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.