AC Hotel by Marriott Split: Hotel koji je promijenio smjer hrvatskog turizma

AC Hotel by Marriott Split: Hotel koji je promijenio smjer hrvatskog turizma

U srijedu se navršilo točno godinu dana otkako je u sklopu splitskog Dalmatia Towera otvoren prvi AC Hotel by Marriott u Hrvatskoj.

Tom prilikom organiziran je svečani domjenak za zaposlenike i goste hotela kojima se prigodnim riječima obratio direktor hotela Damir Lukić.

“Danas obilježavamo prvu godišnjicu našeg hotela, prvog AC Marriotta u Hrvatskoj koji je smješten u najvišem neboder u u Hrvatskoj. Naš hotel nosi imidž i nazivlje najvećeg i najprestižnijeg svjetskog hotelskog lanca, Marriott Internationala, a što dokazuje da smo ipak više od hotela. Mi smo partner i generator promjena koji se drži najviših standarda u pogledu korisničkog iskustva, održivog turizma, poslovne kulture ali i društveno odgovornog poslovanja. I ne, to nisu naše korporativne obveze, to su naše iskrene želje s ciljem da destinaciju učinimo još boljom”, istaknuo je Damir Lukić.

Tijekom domjenka objavljen je i after movie video sa svečanog otvorenja Dalmatia Towera koje se održalo na blagdan sv. Dujma ove godine. Riječ je o jednoj od najvećih svečanosti ikada priređenih u Hrvatskoj, a na kojoj se okupio impresivan broj visokih uzvanika iz svijeta poduzentišva, domaćih i međunarodnih institucija, politike, sporta, estrade i umjetnosti.

“Iako AC Hotel by Marriott Split radi od 17. srpnja 2023. godine, svečanost službenog otvorenja nebodera i hotela za javnost, partnere i prijatelje priredili smo u svibnju ove godine. Riječ je o zabavi o kojoj se još uvijek u kuloarima priča i koja će ostati upisana u modernu hrvatsku povijest. Tom prilikom pripremili smo i rezime cijelog događanja kojeg za naš prvi rođendan želimo podijeliti s javnošću”, istaknuo je Lukić.

Video možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, Dalmatia Tower projektirao je slavni hrvatski arhitekt Otto Barić, a projekt je dobitnik čak dvije međunarodno važne nagrade - European Property Awards u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene te International Property Award za najbolji projekt u kategoriji razvoja.

Sam hotel ima 214 soba i apartmana, a iz baš svake sobe pruža se pogled na more i impresivnu panoramu Splita i dalmatinskih otoka. Posebnost je i unutarnji SPA s bazenom na više od 100 metara nadmorske visine kao i kongresne dvorane koje primaju do 300 ljud

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.