Valamar uveo dodatak za najam stana tijekom cijele godine

Valamar uveo dodatak za najam stana tijekom cijele godine

Najveća hrvatska turistička kompanija, Valamar, i ove je sezone podigla ljestvicu u turističkom sektoru i uvela novu pogodnost za svoje zaposlenike. Novi program zove se Krov nad glavom i njime se stalnim zaposlenicima, zaposlenicima na određeno i stalnim sezoncima u programu V+3, nudi dodatak za najam stana u destinaciji u kojoj su zaposleni. Program je namijenjen djelatnicima i njihovim obiteljima koji stanuju ili žele stanovati u destinaciji kroz cijelu godinu, a koji si do sada nisu mogli priuštiti adekvatan stambeni prostor zbog visokih cijena najma u turističkim destinacijama. Osiguravanje prostora za stanovanje izrazito je važno za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turističkom sektoru i za, uostalom, ostanak domaće radne snage u Hrvatskoj. Valamar je prepoznat i po kvalitetnom smještaju u Kućama Valamar za sezonske zaposlenike u koje je do sada uložio više od 19 milijuna eura u svim destinacijama.

Zaposlenicima su omogućene i brojne dodatne pogodnosti. Kroz program Family&Friends zaposlenicima, njihovoj obitelji, prijateljima i poslovnim partnerima nude se povlaštene cijene smještaja u svim Valamarovim hotelima, do čak 50% popusta. Putem ValamArtist kartice zaposlenicima su dostupni i brojni popusti na više od 300 prodajnih mjesta.

Među dodatnim pogodnostima ističe se posebna vrtićka skupina za djecu zaposlenika koji žive i rade u Poreču, inicijativu koju je Valamar pokrenuo prije početka sezone s Gradom Porečom. Uoči Božića sve roditelje zaposlene u Valamaru očekuje i dar za dijete, a jednom godišnje organizira se Family Day kad obitelji provode dan u uredima Valamara u raznim destinacijama, uz aktivnosti i igre kao što su pečenje kolačića ili gradnja novih hotela. Roditelji prvašića imaju slobodan dan na prvi dan nastave nove školske godine. Nadalje, Valamar snažno podržava ugostiteljske i turističke srednje škole, kroz stipendije i prakse u Valamaru, ili donacije opreme potrebne za podučavanje.

„U Valamaru kontinuirano osluškujemo potrebe naših zaposlenika te uvodimo nove pogodnosti koje će im poboljšati kvalitetu života. Program Krov nad glavom upravo je rezultat takvog strateškog pristupa unutar kompanije. Želimo da djelatnici budu zadovoljni te da ih mi kao poslodavac podržimo u organizaciji života u destinaciji u kojoj žive i rade. Vjerujem da smo zato i jedan od rijetkih poslodavaca u turizmu koji posljednjih godina uspješno privlači nove djelatnike. Gosti Valamara već godinama ističu najvišu razinu zadovoljstva upravo s djelatnicima i kvalitetom usluge koju postižemo“, istaknula je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamar Rivieri.

Ove godine Valamar ulaže dodatnih 20 milijuna eura u primanja zaposlenika te je povećao plaće u hotelskim operacijama. Tako plaće isplaćene u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za stručna zanimanja - kuhare, konobare i recepcionare u Valamarovim hotelima, kampovima i ljetovalištima iznose između 1.200 i 1.800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih između 1.000 i 1.200 eura neto. 

Valamar ove godine nastavlja provoditi niz programa nagrađivanja za izvrsnost i rezultate, povećan je broj djelatnika koji imaju cjelogodišnji posao i primanja, kao broj ljudi u mjeri „Stalni sezonac“ koju Valamar provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.