Hotelijeri jačaju održivo poslovanje kroz partnerstvo s najvećom svjetskom organizacijom za zaštitu prirode

Hotelijeri jačaju održivo poslovanje kroz partnerstvo s najvećom svjetskom organizacijom za zaštitu prirode

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) sklopila je memorandum o suradnji s udrugom WWF Adria koja je dio mreže WWF-a, najveće svjetske organizacije za zaštitu prirode. WWF djeluje u više od 100 zemalja diljem svijeta te podupire oko 3000 najrazličitijih projekata očuvanja i zaštite okoliša.

Suradnja WWF Adrije i UPUHH-a će se bazirati na aktivnostima usmjerenim na osnaživanje razumijevanja i sudjelovanja domaćih kompanija u različitim projektima vezanima uz održivo poslovanje, zaštitu prirode, a dvije su udruge dogovorile i organiziranje i promociju zajedničkih događaja, kao i edukacija, predavanja i treninga.

“Kao stručna udruga orjentirani smo na podršku svojim članovima u ključnim temama za poslovanje, a održivost i visoki ESG standardi sve više postaju odrednica konkurentske prednosti u turizmu. Suradnja s WWF omogućit će transfer najboljeg znanja o zaštiti okoliša kroz najrazličitije projekte koje udruga provodi diljem svijeta, i vjerujem da će to biti vrijedno našim hotelskim kompanijama. Dodatno, neke od naših članica već duže vrijeme samostalno sudjeluju u aktivnostima WWF-a pa je ovakva suradnja bila logičan korak za cijelu udrugu”, rekao je Bernard Zenzerović, direktor Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH).

Na prvom zajedničkom webinaru UPUHH-a i WWF-a predstavljeni su projekti i aktivnosti usmjereni na smanjenje otpada od hrane u hotelima i ugostiteljskim objektima, procjenu usklađenosti održive nabave ribe i morskih plodova, kao i potencijal WWF-a u podršci postojećim ključnim ESG aktivnostima hotelskih kompanija. 

“WWF globalno podržava korporacije da posluju održivije i ostave manji utjecaj na prirodu. Posebno nam je važna suradnja sa sektorom turizma koji ima važnu ulogu u očuvanju naše prirode, koja i jest glavni motivator turista koji posjećuju Hrvatsku. Zajedno s udrugom hotelijera i njenim članovima namjeravamo provesti aktivnosti usmjerene na održivije poslovanje hotela koje treba biti, što je više moguće, u skladu s prirodom”, rekao je Uroš Delić, menadžer za suradnju sa korporacijama u WWF Adria.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.