ESG strategija Valamar Riviere predstavljena kao primjer dobre prakse na konferenciji u Beču

ESG strategija Valamar Riviere predstavljena kao primjer dobre prakse na konferenciji u Beču

Na konferenciji Green Tourism u organizaciji Austrijskog udruženja hotelijera (ÖHV), Valamaraova ESG strategija je predstavljena kao primjer najbolje prakse u turističkom sektoru. Green Tourism završna je konferencija EU projekta "European Tourism Going Green (ETGG) 2030" koja je ponudila niz zanimljivih prezentacija na temu održivog turizma u Europi.

Kao lider u održivom turizmu, Valamar je uložio 65 milijuna eura u održive i društveno odgovorne projekte, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu i brojne programe za zaposlenike i zajednicu. Valamar se prošle godine obvezao postati ugljično neutralan (opseg 1 i 2) do 2025. godine, a planira uložiti i 50 milijuna eura u klimatska rješenja, destinacije i društveni učinak. Valamar je usmjeren na postizanje 12 mjerljivih ciljeva – 7 za E(okoliš), 3 za S(društvo) i 2 za G(upravljanje) koje podupiru inicijative kao što su zaštita biološke raznolikosti, razvoj lokalnih dobavljača hrane, poboljšanje kvalitete života zaposlenika, održivi razvoj destinacija, zelena gradnja i druge.

„Održivost u turizmu znači biti odgovoran i razmišljati dugoročno. Naša ESG strategija integrirana je u poslovnu strategiju kako bismo osigurali da turizam u našim destinacijama stvara dodanu vrijednost za goste, zaposlenike, investitore i zajednice. Projekt „European Tourism Going Green” važan je korak prema poticanju poduzeća na prilagodbu i pozicioniranje održivosti kao imperativa. Drago nam je što nas je ÖHV pozvao kako bismo podijelili naša iskustva na završnoj konferenciji“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.

Ulogu Valamara kao predvodnika održivog poslovanja u turizmu, ne samo u Hrvatskoj, već i cijeloj Europi, prepoznao je i Financial Times te ga uvrstio na prestižnu listu europskih klimatskih lidera za 2022. godinu.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.