Aminess nagrađuje zaposlenice slobodnim danom povodom Dan žena

Aminess nagrađuje zaposlenice slobodnim danom povodom Dan žena

Kako bi istaknuli važnost žena u svojoj kompaniji te im omogućili da se posvete sebi i svojim obiteljima, turistička kompanija Aminess povodom Međunarodnog dana žena nagrađuje svoje zaposlenice slobodnim danom. Kada je riječ o zapošljavanju žena, Aminess je pravi primjer dobre prakse jer u toj kompaniji svake godine raste broj žena na rukovodećim i menadžerskim pozicijama. Recentni podaci pokazuju da Aminess hoteli i kampovi u svim destinacijama zapošljavaju više od 55 % žena, od čega je gotovo 80 žena na rukovodećim pozicijama, čime se kontinuirano potiče i njihovo osnaživanje. 

Uz predsjednicu Uprave Zrinku Bokulić koja ima više od 20 godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u turističkoj industriji, od čega u Aminessu više od 15 godina, u vođenju ove turističke kompanije istaknutu ulogu ima preko 80 žena, što na voditeljskim što na direktorskim pozicijama. Valja naglasiti da samo u centralnim odjelima tvrtke žene pokrivaju čak 60 % voditeljskih pozicija. Neke od kolegica u Aminessu koje se danas nalaze na rukovodećim pozicijama, svoju karijeru u Aminessu započele su još kao studentice ili kao sezonske zaposlenice. 

 „Aminess nastoji biti poslodavac jednakih prilika, što podrazumijeva i osnaživanje žena zaposlenih u kompaniji. U tom smjeru nastavljamo i ubuduće te ćemo svojim primjerom pokazivati koliko je važna podrška i razumijevanje kako poslodavca tako i obitelji da bi žene bile uspješne i sretne. Sve žene koje su zaposlene i imaju obitelj rade dvije smjene, jednu na radnom mjestu i najmanje još jednu kod kuće.  S tom idejom odlučili smo našim ženama pokloniti jedan dodatni dan samo za njih. Želimo pridonijeti širenju svijesti o važnosti uloge žena u društvu, njihovoj snazi i sposobnosti ali i podršci koju im moramo pružati, bilo da je to slobodan dan ili npr. radno vrijeme vrtića prilagođeno njihovim potrebama.  Vjerujemo  da se takvim pristupom u društvo mogu unijeti dobrodošle pozitivne promjene. Slobodan dan povodom Dana žena zahvala je za trud i zalaganje svim Aminess ženama za ono što rade na radnome mjestu, ali i privatno, te prilika da se taj dan posvete sebi. Ovom naizgled malom gestom, kao i drugim sličnim možda naizgled malim, ali vrlo važnim koracima prema boljem i pravednijem društvu, želimo pridonijeti stvaranju ugodne i pozitivne radne i prijateljske atmosfere među svim našim zaposlenicima te time dočarati koliko uistinu cijenimo trud i njihovo zalaganje u svakodnevnom radu.“, poručuje predsjednica Uprave Aminessa Zrinka Bokulić.

U Aminessu je veliki naglasak stavljen na stručne programe usavršavanja te edukacije, za što je samo u ovoj godini izdvojeno gotovo 200.000 eura. Aminess tako nudi Interni program edukacija, kojemu je cilj potaknuti sve zaposlenike u Aminessu da ulažu u sebe, jačaju svoje vještine, da surađuju,  razgovaraju i razmjenjuju svoja radna iskustva te da jačaju međusobne odnose.

O važnosti povećanja broja visokopozicioniranih žena u kompanijama te ravnopravnosti na radnim mjestima i položaju žena u kompanijama svjedoče i brojna istraživanja. Jedno od njih je i „Women in Business“, istraživanje koje je proveo Grant Thornton Global, a koje pokazuje da se tijekom 2021. ženama otvorilo više prilika za prelazak na više pozicije. Isto istraživanje je pokazalo da je u proteklih deset godina udio žena na rukovodećim pozicijama porastao za 11 %. Tvrtke koje su sudjelovale u istraživanju navele su kako im je prioritet angažman zaposlenika i modeliranje otvorenog radnog okruženja. Na taj način tvrtke otvaraju vrata talentima neovisno o spolu, no istovremeno  ženama omogućuju da u sve većem broju dolaze na više pozicije, što je pozitivan trend koji s ponosom slijedi i Aminess.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.