Valamar među TOP 10 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca

Valamar među TOP 10 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca

Najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera i ove se godine našla na listi TOP poslodavaca u Hrvatskoj. Prema izboru više od 25.000 ispitanika, Valamar je zauzeo 9. mjesto na listi skočivši tako za pet mjesta na ljestvici najboljih u odnosu na prošlu godinu te je petu godinu zaredom jedina turistička kompanija na listi TOP poslodavaca u Hrvatskoj. Rezultat je ovo istraživanja kojeg je proveo portal Moj posao tijekom 2021. i 2022. godine.

Valamar je već pet godina prvi izbor poslodavca u turizmu u Hrvatskoj iza čega stoje velika ulaganja i svijest da su zaposlenici na prvom mjestu. Bez obzira na krizu koja je snažno pogodila turizam, značajno smo podigli plaće i nagrade za sve djelatnike u što ćemo samo ove godine uložiti oko 100 milijuna kuna. U posljednjih 5 godina uložili smo 140 milijuna kuna u izgradnju kvalitetnog smještaja za sezonske radnike. Kako bismo zadržali poziciju najboljeg poslodavca, planiramo nastaviti inovirati i našim djelatnicima nuditi sve veću fleksibilnost, ravnotežu privatnog i poslovnog, kvalitetu života u destinaciji i brojne druge pogodnosti u sklopu inicijative „Prvi s razlogom“ na koju je Valamar izuzetno ponosan“, izjavila je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamar Rivieri.

Od ove godine Valamar je podigao plaće za stručna zanimanja u hotelima, kampovima i ljetovalištima i približio primanja u Hrvatskoj vodećim europskim destinacijama. Plaće za stručna zanimanja uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionare u Valamaru podignute su u prosjeku za 14%, te njihova primanja ove sezone iznose mjesečno od 1.000 do 1.600 eura neto. Valamar jamstvo, garancija minimalnih neto primanja za radna mjesta sobarice, pomoćne kuhare, kuhinjske radnik, servire i druge, povećano je na mjesečni iznos od 750 do 1.100 eura neto. Valamar je razvio i velik broj programa nagrađivanja izvrsnosti, kroz koje su u prošloj godini djelatnicima isplaćene nagrade u okviru programa „13. i 14. plaće“ u iznosu do  1.500 eura neto, ovisno o tome koliko su dugo i uspješno radili.

 Za ovu sezonu su u Valamaru kreirani i dodatni programi kojima je cilj poboljšanje zadovoljstva zaposlenika. Programom „Flexi posao“ se zaposlenicima u hotelima, kampovima i ljetovalištima omogućuju dva slobodna dana u tjednu, pruža mogućnost rada u jednoj smjeni te prilagođavanje radnih obveza potrebama djelatnika, u cilju što bolje ravnoteže privatnog i poslovnog života. Programom „Živi destinaciju“, osim kvalitetnog smještaja i prehrane svim zaposlenicima koji dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske, omogućavaju se popusti na više od tristo prodajnih mjesta, te im se pruža mogućnost korištenja destinacijskih zabavnih sadržaja kao što su izleti ili sportske aktivnosti, kako bi što bolje upoznali destinaciju te proveli kvalitetno i zabavno vrijeme izvan radnog vremena.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.