Najveći europski specijalist za kampove ACSI objavio devet najboljih kampova u Hrvatskoj

Najveći europski specijalist za kampove ACSI objavio devet najboljih kampova u Hrvatskoj

Najveći europski specijalist za kampove ACSI, sa tradicijom od 1965. godine i bazom od gotovo 10.000 ocijenjenih kampova diljem Europe, pokrenuo je ove godine nagradu za najbolje europske kampove po ocjeni korisnika. Više od 50.000 građana diljem Europe glasalo je za svoje favorite u više kategorija, a na listi 120 najboljih u Europi je i devet kampova iz Hrvatske.

Istarski kamp Valkanela prepoznat je kao najbolji u Hrvatskoj, kamp Straško ima najbolje sportske sadržaje, kamp Slatina je najbolji za ljubitelje pasa, kamp Stobreč je na najboljoj lokaciji u zemlji, kamp Aminess Sirena je najbolji za motorne kampere, Polidor Family Resort je kamp sa najboljim zabavnim sadržajima, Valalta Naturist ima najbolji restoran, najbolji bazen ima Zaton Holiday Resort, dok je najbolji mali kamp Odmoree Camp & Hostel.

Svih devet kampova je dobilo posebnu nagradu ACSI Award na jučerašnjem svečanom događaju održanom u resortu Wyndham Grand Novi Vinodolski, koji je okupio stotinjak turističkih djelatnika iz Hrvatske. Posebna nagrada za najbolju osobnost 'Personality Award Croatia’ uručena je pritom iskusnom turističkom profesionalcu Jerku Sladoljevu iz udruge Top camping.

”ACSI nagrada garantira gostima nezaboravan odmor. I to je garancija koju daju sami kampisti, s obzirom da su oni izabrali najbolje”, izjavio je Ramon van Reine, izvršni direktor ACSI-a.

”Kamping industrija je iznimno dinamična i ponuda je sve veća i kvalitetnija. U Hrvatskoj dobro pratimo tu dinamiku i već godinama smo među najboljima u Europi, što kontinuirano potvrđuju razna priznanja i nagrade. Ponosni smo što su i korisnici ACSI-a prepoznali vrijednost domaće kamping ponude”, izjavio je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

Na dodjeli priznanja govorilo se i o novim trendovima i izazovima u kampingu. Van Reine je naglasio kako trend smanjenja broja kamping mjesta i pretvaranje kampova u VIP luksuzna mjesta smanjuje dostupnost kampiranja mnogim obiteljima u Europi. Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) zahvalio je obitelji van Reine na dugogodišnjoj potpori razvoju hrvatskog turizma te je naglasio potrebu dodatnog poboljšanja lokalne regulative kako bi se još više potaknule investicije u kampove u Hrvatskoj.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.