Završen Cupid's Spoon street food festival - prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom

Završen Cupid's Spoon street food festival - prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom

Uz Zagrepčanina uglavnom nepoznato lijepo jezero Granešina, večeras je završeno prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom. Gosti namjernici mogli su kušati hranu i pića koje je pripremilo 30 finalista prvog europskog gastro prvenstva za osobe s invaliditetom iz 22 države. Istovremeno je održan i Sajam dobrotvornih organizacija, pobjednici su Nino Kaštrun iz Slovenije, u kategoriji kuhar te Joana Margareta iz Rumunjske u kategoriji barmen.

Cupid's Spoon Europe održava se u organizaciji Udruge UNUO predvođene Vedranom i Silvijom Habel, koja okuplja osobe s invaliditetom iz cijele Europe, a koji se natječu u pripremanju i posluživanju hrane te pripremanju i posluživanju napitaka.

 Polufinalna natjecanje održana su u zagrebačkom restoranu Stari Puntijar koji se godinama nalazi u vodiču „100 vodećih restorana Hrvatske i njihovi recepti“. Sudjelovali su predstavnici Austrije, Bugarske, Cipra, Češke, Danske, Estonije, Grčke, Hrvatske, Italije, Latvije, Litve, Mađarske, Malte, Nizozemske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Ukrajine i Rumunjske.

 Danas su finaliste došli pozdraviti predstavnici tri glavne vjerske zajednice na čelu s NJ. E. Giorgio Lingua-om, papinskim nuncijem u Hrvatskoj. Već 11. listopada svi sudionici putuju u Rim na prijem kod pape Franje kojem će predati zastave svojih država.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.