Vrsaranske goložece: Gourmet događanje koje čuva okuse stare Istre

Vrsaranske goložece: Gourmet događanje koje čuva okuse stare Istre

Uz raznolik odabir restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, proteklih desetljeća Vrsar se pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za dobar odmor i uživanje, a događanja poput „Vrsaranskih goložeca“ oplemenjuju ponudu ove popularne gourmet destinacije na zapadnoj obali Istre.

Od 5. do 14. svibnja u Vrsaru se održava sedmo izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece / Golosità di Orsera u sklopu koje će gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu. S obzirom na to da sam izraz „goložece“ na istarskom dijalektu podrazumijeva deliciju, odnosno nešto što je fino za pojesti, cilj „Vrsaranskih goložeca“ je predstaviti gostima najbolje od istarske kuhinje.

U sklopu događanja, najpoznatiji vrsaranski restorani Fančita, San Giorgio, Dvi palme, Kod Luce, Rotonda, Goran i Lovor Real Grill (Belvedere) pripremaju istarske riblje i mesne menije po promotivnoj cijeni od 20 eura kako bi se dodatno promovirala i valorizirala vrijednost autohtonih organskih namirnica. Istovremeno, ovim se događanjem želi istaknuti i vrijednost bogate tradicije istarske kuhinje koju su u prošlosti uz jednostavna pučka jela, tzv. težačku hranu, činila i jela inspirirana, primarno, talijanskom kuhinjom. Današnja je istarska gourmet ponuda upravo spoj trendova i tradicije, koja uz stalno uvođenje noviteta pažljivo čuva okuse autentične Istre.

Smještena na samom ušću Limskog kanala, Općina Vrsar omiljena je destinacija istinskih gurmana i hedonista. Uz raznolik izbor restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, proteklih desetljeća Vrsar se pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za odmor u Istri. Svoju iznimno bogatu gastronomsku ponudu Vrsarani već tradicionalno na proljeće te ujesen upotpune „Vrsaranskim goložecama“  koje su jednako zanimljive i stranim i domaćim posjetiteljima te lokalnom stanovništvu.

Kao i ranijih godina, inicijatori ovog gourmet događanja su Turistička zajednica općine Vrsar, Udruženje ugostitelja Vrsar i turistička kompanija Maistra. Detaljne jelovnike možete pronaći na stranici Turističke zajednice općine Vrsar.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.