Osam medalja Grand Gourmeta 2022 učenicima splitske Turističko–ugostiteljske škole, doprinos promociji deficitarnih zanimanja

Osam medalja Grand Gourmeta 2022 učenicima splitske Turističko–ugostiteljske škole, doprinos promociji deficitarnih zanimanja

Natjecanja  na međunarodnim manifestacijama poput nedavno održanog Grand Gourmeta 2022 u Splitu gdje se okupilo oko 150 sudionika iz šest zemalja, dio su priče kojima Turističko–ugostiteljska škola Split nastoji potaknuti svoje učenike da steknu nova iskustva i znanja, a napose i potaknu se nove generacijama na upise u deficitarna zanimanja.

Temeljite pripreme učenika za natjecanja, ali i izlazak na sve zahtjevnije tržište rada, od strane nastavnika, njihovih mentora, tek su dio aktivnosti opsežnog  EU projekta "Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0002)" u  Splitu kojim se gradi temeljita reforma u obrazovanju budućih djelatnika prema stvarnim potrebama poslodavaca.

"Tome u prilog ide niz medalja i priznanja u kategorijama konobara, kuhara i barmena, osvojenih na ovogodišnjem festivalu Grand Gourmet gdje su se susrele i odmjerile snage najbolje turističko ugostiteljske škole regije u nizu kategorija" – poručili su iz RCK FitSplit.

Tri školska tima Turističko–ugostiteljska škola nastupila su u kategoriji Chef's table sa zapaženim rezultatima. Riječ je o zajedničkom  nastupu kuhara i konobara koji poslužuju stvarne goste, najčešće stručnjake iz HoReCa sektora, što je učenicima ove škole donijelo čak šest medalja,  a među njima i zlato. Pokazali su se vrsnima i u pripremi koktela, posebice u disciplini Long Drink  gdje je učenica Domina Dužević, koju je pripremao mentor prof. Darijo Žaja. osvojila  srebro i 2. mjesto u ukupnom poretku natjecanja juniora barmena.

 Disciplina Chef's table

Mentor: Ante Papić i Josip Vrgoč

Učenici: Stipe Marinović (kuhar) zlatna medalja

Ana Tadinac (konobar) srebra medalja

Ukupno 2. mjesto na natjecanju u disciplini Chef's table

 

Disciplina Chef's table

Mentor: Karmela Lelas i Vedran Bauk

Učenici: Željko Barišić (kuhar) brončana medalja

Anđela Dujmović (konobar) srebrena medalja

 

Disciplina Chef's table

Mentor:  Elena Grassi i Vedran Bauk

Učenici (Lovre Odak (kuhar) srebrena medalja

Vinko Miletić (konobar) srebrena medalja

 

Disciplina Piće s potpisom

Mentor: Andro Ban

Učenica Antea Šućur (konobar) srebrena medalja

 

Disciplina Long Drink u okviru koktela

Mentor Darijo Žaja

Učenica Domina Dužević srebrena medalja

Ukupno 2. mjesto na natjecanju

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.