Atrakcija u Varaždinu - Almir i Marin, članovi obnovljene husarske garde, čuvali stražu ispred Županijske palače

Atrakcija u Varaždinu - Almir i Marin, članovi obnovljene husarske garde, čuvali stražu ispred Županijske palače

Atrakcija u Varaždinu danas su bili Almir i Marin, članovi obnovljene husarske garde, koji su čuvali stražu ispred Županijske palače. U starogradskoj jezgri Varaždina - husari Almir i Marin plijenili su pozornost prolaznika, na rasnim  konjima  u povijesnim uniformama bili su na straži ispred Županijske palače.

Mnogobrojni građani, ali i turisti koji su se danas zatekli  u središtu grada Varaždina mogli su osim šetnje starogradskom jezgrom i ispijanja svojih jutarnjih kavica sresti i dvojicu članova Husarske garde Varaždinske županije Almira i Marina koji su jašući svoje konje prodefilirali gradom. Kako je istaknuo predsjednik Husarske garde Varaždinske županije Mirko Kramberger, husari su jedan od simbola Varaždinske županije i cijele ove regije, a  svojim bogato urešenim odorama izazivaju pažnju prolaznika.

-Svakako najveću pažnju izazivaju kada su na konjima pa smo ovime htjeli na neki način doprinijeti bogatstvu i atraktivnosti užeg središta Varaždina kojeg posjećuju mnogi turisti iz Hrvatske i inozemstva. Upravo je danas  bilo puno ljudi u gradu koji su se htjeli fotografirati s husarima, a konjanici su najviše zanimljivi  najmlađoj populaciji - rekao je Kramberger te  dodao kako će i sljedeće subote, 1. srpnja dvojica husara također prodefilirati užim središtem Grada Varaždina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.