Župan Matija Posavec obavio svoj tradicionalni novogodišnji obilazak dežurnih službi

Župan Matija Posavec obavio svoj tradicionalni novogodišnji obilazak dežurnih službi

I ova je godina započela tradicionalnim obilaskom dežurnih službi u novogodišnje jutro. Župan Međimurske županije Matija Posavec u pratnji zamjenice Sandre Herman obišao je Policijsku upravu Međimursku, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec, te u očekivanju prve rođene bebe u 2019.godini i Odjel ginekologije i porodništva.

U Policijskoj upravi Međimurskoj župana su dočekali pomoćnik načelnika Krunoslav Gosarić, voditelj smjene Operativno komunikacijskog centra Franjo Zadravec, njegov pomoćnik Kristijan Vincek te Karlo Plevnjak koji su spomenuli kako je novogodišnja noć bila jedna od mirnijih u proteklih nekoliko godina s obzirom na to da policija nije imala nijednu intervenciju ni zabilježila prometne nesreće kao ni  značajna kršenja javnog reda i mira.

„Želim posebno pohvaliti naše građane obzirom da su diljem Međimurja bili organizirani dočeci Nove godine na kojima se okuplja veliki broj ljudi, a epitet „najluđe noći“ srećom je izgubljen u segmentu sigurnosti. To pokazuje zrelost i odgovornost cijele naše zajednice, a policiji olakšava rad.“  istaknuo je Franjo Zadravec.

U Zavodu za hitnu medicinu novogodišnja je noć također protekla uobičajeno te nisu zabilježeni pozivi i intervencije više od uobičajenih. Župana je u Zavodu za hitnu medicinu dočekao ravnatelj dr.Tomislav Novinšćak koji je naglasio kako je tijekom noći bilo 59 aktivnosti Hitne medicine od čega svega 11 intervencija na terenu. „Jedna je osoba prijavljena zbog ozljede petardom i jedna zbog alkoholiziranosti. Timovi hitne medicine diljem Međimurja osiguravali su javna okupljanja građana.“

Na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec župan se sa suradnicima susreo sa dežurnom liječnicom dr.Ivanom Peras te medicinskim osobljem Odjela. „Odjel pedijatrije jedan je od najfrekventnijih u sustavu Županijske bolnice Čakovec kroz koji godišnje prođe više od 3000 djece. Tijekom zimskog razdoblja pojačano radimo obzirom na pojavu raznih virusa no trenutno nisu svi kapaciteti popunjeni. Odjel pedijatrije ima kapacitet od 24 kreveta, a njega čini i pedijatrijska dnevna bolnica sa dodatnih 6 kreveta koja služi za dijagnostičko terapijske postupke, parenteralnu rehidraciju i opservaciju za izvanbolničke pacijente.“  rekla je dr. Peras.     

Župan Matija Posavec i zamjenica Sandra Herman pohvalili su odličnu organiziranost službi koje djeluju na području Međimurske županije, razgledali opremu i vozila kojima raspolažu te izrazili zadovoljstvo mirnom novogodišnjom noći bez potrebe za većim intervencijama. Zaželjevši svim djelatnicima uspješniju i bolju 2019.godinu Župan je rekao kako će u ovoj godini zgrada Policijske uprave Međimurske krenuti s energetskom obnovom. „Međimurska županija u kvalitetniji zdravstveni sustav ulaže više nego ikada, obnavljaju se sve naše zdravstvene ustanove, nabavlja se kvalitetna oprema, a nakon današnjeg posjeta shvatio sam da Odjelu pedijatrije nedostaje spirometar za pulmoalergološku dijagnostiku te ćemo ga, također, nabaviti.“

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.