Zagreb: Na Ljetu kod Matoša najbolje se jede

Zagreb: Na Ljetu kod Matoša najbolje se jede

Narednih mjesec dana Trg braće Mažuranića u samom centru Zagreba postaje centar gastronomije, a sve zbog Ljeta kod Matoša - manifestacije koja posjetiteljima nudi sve sastojke za najnezaboravnije vruće dane u gradu. I to sve uz plesne ritmove fantastičnih DJ-a i bendova u hladovini starih kestena te uz, da se ne lažemo o onome što je zapravo najbitnije, pregršt opcija za fino pojest' i hladno za popit'.

Osam sjajnih ugostiteljskih kućica nudi raznoliku ponudu klasičnih i modernih okusa s brojnim dodatcima i prilozima te osvježavajućom cugom i koktelima. Jedina muka od svega je – što izabrati?

Talijanski panini sendviči, tacosi & tortilje, bao bunsi, burgeri, buratte, bubble waffle, a gdje su tek kokteli…

Na kućici Oh La La priprema se prava talijanska buratta punjena pestom genovese, dimljenim lososom, posuta grana padana sirom i rikolom, a za kraj kao preljev dolazi crema di aceto balsamico! Za osvježenje tu je i neizostavni ljetni desert – sladoled.

Iako možda tako zvuči, na kućici Cugeraj može se i pojesti i to tacose kakvi se ne kušaju svaki dan… Carne asada taco skriva marinirani steak, guacamole umak, ukiseljeni luk, korijander, chimichurri, Hot juicy pork taco je s mariniranim svinjskim butom, hot mango salsa umakom, crvenim kupusom, vrhnjem, limetom i korijander, a Chicken taco je od mariniranog pilećeg filea, umaka od češnjaka i korijandera, ukiseljene korabe, korijandera i feta sir. I da, umaci nisu kupovni već se sve radi od svježeg voća i povrća! Zvijezde među koktelima svakako su Frozen margarita, Passionfruit collins i Mango mule, a tu je i domaći radler od cijeđenog grejpa i limuna s točenom pivom.

Na Shank kućici može se kušati odlična kombinacija azijske hrane. Svakako se ističu popularni bao bunsi sa svinjetinom ili kozicama, gyoze, chicken katsu sando i tempura shrimps, a za desert tu je japanski ljepljivi kolačić mochi u raznim varijacijama.

Specijaliteti kućice Kužina su Smash beef tortilja od sto posto junetine, cheddara, iceberg salate, krastavaca, pancete, prženog luka i signature umaka, biftek sendvič sastavljen od ciabbate, truffle majoneze, rikole, dimljenog sira i klica češnjaka te Big mac salata s iceberg salatom, krastavcima, rajčicom, cheddar sirom, sto posto junetine i signature umaka. Imaju još i pileće stripse s krumpirićima i umakom, vege spring rollice sa sweet chili umakom i sezamom, beef empanade sa začinima te batat s grana padanom i krumpiriće s umakom za „sa strane“. To nije sve, jer za slatkoljupce tu su i brownie sa sladoledom od vanilije i bubble waffle s čokoladom i sladoledom.

Cheese classic burger, Bacon burger, Crispy Chicken burger, french fries, sweet potato i Pommes special ono je što se može naći na Bit burger kućici. Panini kućica sprema sendviče u focacciji od kojih se svatko raspameti – Caprese, Mortadela genovese, Quatrro formaggi, Prosciutto i Napoli picante pa tko što voli nek' izvoli!

Moose kućica priprema neodoljive koktele kao što su Pink gin tonic, Bluberry gin tonic i klasični, te Cosmopolitan, Paloma, Strawberry Lemonade i Peach Tea s vodkom. Monkey kućica posjetitelje također dočekuje s osvježenjima, a Raspberry skinny bitch od maline, Liquid Cocaine, El diablo i Spicy mojito s đumbirom samo su dio ponude!

Nakon hrane i cuge – svi na fotkanje!

Nakon gastronomskog hedonizma na Mažurancu, treba sve ovjekovječiti za dugo sjećanje. Ali to neće biti teško, jer na svakom koraku i svuda okolo nalaze se šarmantni foto pointovi za najbolje selfije i fotke s ekipom! Ljeto kod Matoša jedina je manifestacija koja scenografijom i ugođajem stvara tu pravu, domaću atmosferu gdje se svatko odjeća kao u svom dnevnom boravku.

Ljeto kod Matoša traje sve do 27. srpnja, a radno vrijeme manifestacije je od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 23 sata, petkom od 16 sati do ponoći, subotom od 10 sati do ponoći te nedjeljom od 10 do 23 sata. Sve informacije o programu i koncertima dostupne su na Facebook i Instagram stranici.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.