IN MEMORIAM: Nevenka Suhić, ugledna varaždinska novinarka

IN MEMORIAM: Nevenka Suhić, ugledna varaždinska novinarka

Dragi ožalošćeni - prijatelji, rodbino, kolege s kojima je je naša draga Nevenka Suhić (1945. - 2024.) dijelila sudbinu novinarske profesije.

U dubokoj tuzi našu dragu prijateljicu, kolegicu, sestru i majku  ispratili smo u vječnost, i rekli joj zbogom i doviđenja. Jer takav je život, nitko ne ostaje, svi smo na istome putu prožetom trnjem i ružama, ali uvijek posebnom i vrijednom koliko ga i sami učinimo takvim, a Nevenka je to znala i život svojih prijatelja i najmilijih učinila je posebnim i vrijednim pamćenja.

Bila je vedre naravi i uvijek je privlačila ljude svojom pojavom, ljubaznošću i dobrotom koja je iz nje zračila, ali zbog njezine bolesti u posljednje vrijeme na žalost nismo je više viđali u gradu. Mnogi od nas i nisu znali razlog.

Nevenka je za nas novinare osobito one kolege i kolegice koje koji su s njome radili ili se susretali po raznim događanjima uvijek bila primjer. Oduševljavala je svojom profesionalnošću bilo da je riječ o pisanom novinarstvu u Varaždinskim vijestima ili Radiju Varaždin gdje je svojim glasom kao spikerica i voditeljica emisija pridonosila kvaliteti i slušanosti te nekad omiljene varaždinske radijske postaje.

A u novinarstvu je prve korake učinila još u ranoj djevojačkoj dobi kao spikerica Radio Varteksa. Zatim je do početka osamdesetih radila u Varaždinskim vijestima, a neko vrijeme bila je i direktorica da bi u mirovinu otišla iz Radio Varaždina. Nekoliko godina uređivala je dječji časopis Žburko, a pisala je i pjesme. Jadne njezine kajkavske prisjetit će se i školarci jer objavljena je u čitanci iz hrvatskog jezika, a meni je u sjećanju ostao tek stih Jesen se zible na vagieru  koji govori više od tisuću slika.

U ovom oproštaju zato u ime kolega s kojima je radila, članova Hrvatskog novinarskog društva i današnjih generacija hrvatskih i varaždinskih novinara kolegici Nevenki upućujemo veliko hvala  za sve što je dala za profesiju i društvo u kojem je živjela. Bila je i sjajna majka, sestra supruga, što najbolje znaju njezini najmiliji kojima izražavam iskreno suosjećanje, no za utjehu neka im posluži da im je ona bila dar.

Tvojim odlaskom draga Nevenka ostala je ogromna praznina u našim srcima i duši, praznina koja se ne može nadomjestiti ali sjećanje na tebe i tvoj mili lik ostaje zauvijek. Počivaj u miru.

Tvoji kolege novinari iz varaždinskih redakcija, članovi Hrvatskog novinarskog društva i sugrađani.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.