Novi film Danisa Tanovića uoči distribucije primljen u program prestižnog festivala u Varšavi

Novi film Danisa Tanovića uoči distribucije primljen u program prestižnog festivala u Varšavi

 Film Nakon ljeta oskarovca i dvostrukog dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda Danisa Tanovića, nastao u produkciji Propeler Filma, uvršten je u službeni natjecateljski program 40. Filmskog festivala u Varšavi, koji će se održati od 11. do 20. listopada 2024. godine.

Prije Varšave, film će biti prikazan u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Vancouveru, a u hrvatska kina stiže 3. listopada, u distribuciji Zagreb Film Festivala. Ova komična drama s okusom kasnog ljeta, “istovremeno zabavna i prožeta dirljivom sjetom” (Variety), imala je svjetsku premijeru na otvorenju 30. Sarajevo Film Festivala.

U filmu Nakon ljeta mlada žena dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za identitetom, ali i oprostom. Uloge u filmu ostvarili su Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković i brojni drugi.

Međunarodni filmski festival u Varšavi najvažniji je filmski festival u Poljskoj, koji od 2009. nosi priznanje FIAPF-a (Međunarodnog saveza udruženja filmskih producenata) za festival s natjecanjem dugometražnog filma, što ga stavlja u kategoriju s festivalima poput Berlinalea, Cannesa, Venecije, San Sebastiana, Karlovih Vary i drugih.

 Nakon ljeta nastao je u produkciji Propeler Filma (Hrvatska), u koprodukciji s kućama Tangaj Production (Rumunjska), Obala Art Centar (Bosna i Hercegovina), Baš Čelik (Srbija) i Tramal Films (Slovenija).

Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i sporta Kantona SarajevoFondacije za kinematografiju SarajevoRumunjskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog centra i Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe za razvoj projekta te u koprodukciji s BH Telecomom

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.