Kristina Opačić Vrućina nova je prvakinja Ansambla LADO

Kristina Opačić Vrućina nova je prvakinja Ansambla LADO
Kristina Opačić Vrućina postala je nova prvakinja Ansambla LADO. Ova dugogodišnja solistica u Ladu je ostvarila impresivnu umjetničku karijeru, a proglašenje prvakinjom jedinog nacionalnog profesionalnog ansambla komentirala je riječima: "Rekla bih da sam počašćena, sretna i još više motivirana da svoj posao obavljam najbolje što mogu". Kristina Opačić Vrućina prvakinjom Ansambla LADO postala je početkom ožujka ove godine. Njezino umjetničko napredovanje dogodilo se u godini u kojoj LADO obilježava 75 godina umjetničkog djelovanja.
 
O napredovanju je odlučilo Umjetničko vijeće, a Kristina Opačić Vrućina proglašena je prvakinjom Ansambla LADO, budući da se radi o vrsnoj i istaknutoj solistici koja posjeduje najviše razine tehničke i stilske interpretacije jednako stilskih, kao i vokalnih elemenata, uočenih kroz njezine brojne scenske, plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne nastupe. - Svojim je predanim radom, plesnim i vokalnim kvalitetama te vrhunskim, dojmljivim interpretacijama, profesionalnim pristupom i svakom joj povjerenom zadatku, kako ističe Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO, - Kristina je umjetnica koju krasi iznimna sceničnost i karizma - rekao je, Šokac, naglasivši i da - Kristina Opačić Vrućina izvrsno funkcionira kao dio plesnog ansambla, ali i kao umjetnica koja zadane zahtjevne solističke plesne i vokalne uloge odrađuje besprijekorno. Posebno se istaknula interpretirajući stilski zahtjevne i u karakteru različite plesove poput „Valpovačkog kola“, „“Krčkog tanca“, „Međimurske pisane nedelje“ i kao mladenka u nagrađivanoj koreografiji „Podravski svati“.

Uz Kristinu Opačić Vrućinu, umjetnička napredovanja nisu zaobišla ni Orkestar Ansambla LADO. Glazbenici voditelji dionica, Mario Hajsok i Mladen Trčak, napredovali su u kategoriju glazbenika solista.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.