U zagrebačkoj Vlaškoj ulici otvara se jedinstveno novo mjesto za ljubitelje umjetnosti pod vodstvom slikara Hrvoja Majera

U zagrebačkoj Vlaškoj ulici otvara se jedinstveno novo mjesto za ljubitelje umjetnosti pod vodstvom slikara Hrvoja Majera

Ovog petka dio Vlaške ulice postat će prava mala art kolonija. Na adresi Vlaška 99 otvara se jedinstven prostor – umjetnički atelje, galerija i showroom u jednom, Art Studio Hrvoje Majer. Slikar Hrvoje Majer predstavit će u petak 27. listopada u 19 sati svoj novi ciklus slika pod nazivom EG(O)ZORCIZAM te premijerno predstaviti i otvoriti svoj novi atelje u kojem će se redovito održavati njegove izložbe, masterclassovi te radionice s brojnim polaznicime njegove škole crtanja i slikanja.

Ovo je idealna prilika za upoznavanje s umjetnikom, njegovim prostorom i umjetnošću iz prve ruke jer je prostor osmišljen kao mjesto za umjetnost, interaktivnog i otvorenog tipa.

 EG(O)ZORCIZAM je novi ciklus radova slikara Hrvoja Majera inspriran fragemntima budistićke filozofije iz filma Guy Rietchiea "Revolver". Majer se predstavlja velikm formatima crteža u tehnici ugljen i pastel te s nekoliko ulja na platnu. Izložba se bavi  odnosom pojedinca i njegovog ega. Ego je u prikazu suca, kritičara i onog koji sumnja, a umjetnik, pojedinac je onaj koji  pokušava "istjerati" i očistiti um od glasa sumnje i odustajanja.

 „Novi prostor je prostor za umjetnost, interaktivnog i otvorenog tipa. Funkcionira kao moj atelje, galerija i edukacijski prostor. Galerije su posjećene uglavnom na dan otvaranja izložbe i onda ostaju prazne do idućeg otvaranja. Umjetnički ateljei su izolirani od javnosti i proces stvaranja nije vidljiv. Kroz veliki izlog u mom prostoru proces slikanja i edukacije postaje konstantno izložen javnosti i kontinuirani je performans. Tečajevi crtanja i slikanja  traju u okruženju kvalitetne umjetnosti te interakcija s istim i vizualna spoznaja pripremaju novu kvalitetniju publiku za vizualne umjetnosti“, istaknuo je Hrvoje Majer ususret novoj izložbi.

 U petak 27.10. u tom dijelu Vlaške ulice organizira se SFERA, događanje koje stavlja u fokus djelovanje individualnih privatnih inicijativa, Tres Chic Cafe, Art Studio Jelene Bando i Art Studio Hrvoje Majer, koji svojim postojanjem mjenjaju percepciju i način bivanja ljudi u tom dijelu Vlaške ulice. „Prolaznici i susjedi prepoznaju kvalitete i kreativnost koje smo donijeli u svakodnevnicu i ovim mini festivalom želimo pojačati djelovanje kroz izričaj drugih umjetnika i kreativaca unutar urbanog prostora“, dodaje Majer.

 Otvorenje je za sve i one koji vole uživati u ljepoti.. U petak, 27. listopada u 19 sati na adresi Vlaška 99.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.