Ansambl LADO počinje seriju godišnjih koncerata "Drmeš, kolo, polka, zurka" - prva izvedba u Varaždinu, 6. studenoga

Ansambl LADO počinje seriju godišnjih koncerata "Drmeš, kolo, polka, zurka"  - prva izvedba u Varaždinu, 6. studenoga

LADO započinje seriju svečanih godišnjih plesnih koncerata Drmeš, kolo, polka, zurka u studenome.

Svoju 74. obljetnicu umjetničkog djelovanja, Ansambl LADO obilježit će izvođenjem svečanih premijernih koncerata Drmeš, kolo, polka, zurka. Rođendanski koncert jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla bit će izveden u studenom, a odabrane koreografije i glazbena djela posvećeni su plesnoj, glazbenoj i odjevnoj baštini nizinske, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

 Drmeš, kolo, polka, zurka koncert je čija će prva izvedba biti 6. studenoga u HNK u Varaždinu, za koji su ulaznice u prodaji preko službene stranice kazališta. Koncert u Đurđevcu održat će se 8. studenog, a ulaznice su besplatne i preuzimaju se od 17. listopada na recepciji Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci. Svoj je prvi veliki koncert, nedugo od osnutka, LADO održao 1950. godine upravo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, kojemu se i svake godine vraća povodom obilježavanja ovog, za Ansambl LADO, značajnog rođendanskog datuma. Prva izvedba u HNK u Zagrebu bit će 10. studenog i za nju je ostalo još malo ulaznica putem blagajne i službene stranice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, dok je izvedba 11. studenog zatvorenog tipa. Izvedbe se nastavljaju 16. studenog u Pisarovini, gdje je ulaz na koncert slobodan. LADO se nastupom vraća u Zagreb 21. studenog u KD Vatroslav Lisinski, a ulaznice su u prodaji putem sustava Ulaznice.hr. Publika u Slavoniji LADO će gledati 28. studenog u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić, za koji su ulaznice uskoro u prodaji. Posljednji iz serije svečanih godišnjih koncerata LADO će se održati u Mađarskoj, 30. studenog 2023. u Pečuhu , u ambijentu impresivne dvorane Kodály Center. Ulaznice za koncert u Pečuhu krenule su u prodaju putem službene stranice dvorane. Drmeš, kolo, polka, zurka najzastupljeniji su i nezaobilazni tradicijski plesovi pojedinih hrvatskih krajeva smještenih „među Savom, Dunavom i Dravom“ te uz njih. Ovim programom LADO će publiku provesti na plesno i glazbeno putovanje Posavinom, Moslavinom, Bilogorom, Turopoljem, Slavonijom, Baranjom, Srijemom, Međimurjem i Podravinom.

 Drmeš, kolo, polka, zurka, svečani godišnji plesni koncert Ansambla LADO, prilika je da se publika još jednom uvjeri u energičnost i moćnu scensku prisutnost jedinog nacionalnog profesionalnog ansambla. Koncerti Ansambla LADO nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, temeljeni na vrhunskim koreografskim i glazbenim ostvarenjima i scenskim interpretacijama koje su tako bliske ishodištu. Vidimo se na jednom od koncerata!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.