Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO objavili datume novih koncerta

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO objavili datume novih koncerta

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO u 2024. godini najavljuju nove koncertne datume. Jedinstveni jazz etno projekt Borne Šercara, njegovog sastava Jazziana Croatica i Ansambla LADO u lipnju nastupa u Koprivnici, Novskoj i Bjelovaru.

Prvi nastup ovog Ladovog posebnog projekta održat će se u 5. lipnja u Dvorani Domoljub u Koprivnici, s početkom u 19 sati. Koncert u Novskoj održat će se dan kasnije, 6. lipnja na ljetnoj pozornici gradskog parka Novska u 20 sati. Posljednji koncert održat će se u Bjelovaru, 27. lipnja na Trgu Eugena Kvaternika. Bjelovarskim koncertom otvorit će se Jazzica Festival, a na svim koncertima umjetnici ovog jazz etno kolektiva izvest će skladbe s Porinom nagrađenog albuma „Untamed“, objavljenog 2022. godine. Ulaznice za koncert u Koprivnici su u prodaji, dok je ulaz na koncerte u Novskoj i Bjelovaru slobodan. Glazba ovog projekta predstavlja vrhunski crossover etno i jazz izričaja, a inspirirana je hrvatskom tradicijom, pričama, krajevima i legendama. Iza projekta autorski stoji Borna Šercar, koji potpisuje glazbu i tekst, a za album je izjavio kako je to „kruna njegovog stvaralaštva s Ansamblom LADO“. Sam projekt dokaz je velikog umjetničkog potencijala Jazziane Croaticae i Ansambla LADO. Cilj njihovog umjetničkog djelovanja nije samo puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na etnos i melos Hrvatske, već stvaranje nove vrijednosti i glazbenog smjera. Time je stvorena jedinstvena forma u kojoj se isprepliće tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane Croaticae, što se posebno ističe u posljednjem singlu projekta pod nazivom „Moja ponosna“

Kako izgleda kada se jazz i tradicijska  glazba susretnu na pozornici, uz moćne glasove Ladarica, provjerite ovog lipnja u Koprivnici, Novskoj ili u Bjelovaru.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.