Tonči Grabušić Quartet promocijom novog albuma otvara 33. JazzTimeRijeka festival

Tonči Grabušić Quartet promocijom novog albuma otvara 33. JazzTimeRijeka festival

Tonči Grabušić, jedno od najprepoznatljivijih imena hrvatske jazz scene, na ovogodišnjem će JazzTimeRijeka festivalu predstaviti album "First Take", upravo objavljen u nakladi Nota Bene Recordsa.

"Ovaj je album trebao biti snimljen 2020. godine, na 40 obljetnicu moje glazbene karijere. No, pošto su na njemu trebali svirati i inozemni glazbenici, zbog pandemije je ta ideja u nekoliko pokušaja bila onemogućena, pa sam i ja nekako odustao od toga. Ali eto, ove godine, potaknut mojim prijataljima, vrhunskim glazbenicima i istomišljenicima, ušli smo u studio i napravili nešto na što sam izuzetno ponosan….Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo album predstaviti upravo na JazzTimeRijeka festivalu.

Jedna hrvatska glazbenica mi je komentirala: "Tko još u 2024 ima petlje snimat jazz standarde? Bila sam skeptična, ali kad sam ga čula, poželjela sam odmah ponoviti slušanje!” Taj komentar mi pokazuje da sam uspio. Album se može naći na streaming servisima, a uskoro ćemo imati i CD izdanje, a nadam se i vinil." komentira Tonči.

Tonči Grabušić jedno je od najprepoznatljivijih imena hrvatske jazz scene. U karijeri koja traje preko 40 godina dijelio je pozornicu s najvažnijim imenima regionalnog jazza i nastupao na najvećim jazz festivalima u ovom dijelu Europe. Njegov najrecentniji projekt klasični je jazz kvartet s kojim istražuje ljepotu fenomena jazz standarda i donosi neke od najintrigantnijih numera proizašlih iz legendarne Great American Songbook, a sve je to ispoljio na nedavno izdanom albumu "First Take".

Uz Grabušića na bubnjevima, kvartet čine njegovi istomišljenici, od kojih s nekima uspješno surađuje već dugi niz godina - Damjan Grbac na kontrabasu, Aldo Foško na klaviru i Luka Vrbanec na alt saksofonu.

Tonči Grabušić Quartet predstavit će "First Take" na pozornici JazzTimeRijeka festivala na Trsatskoj Gradini u srijedu 22. svibnja od 20 sati.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.