Ljeto u Varaždinu s zahuktava - već od srijede promocija autorskog CD-a a za vikend se nastavlja s koncertima

Ljeto u Varaždinu s zahuktava - već od srijede promocija autorskog CD-a a za vikend se nastavlja s koncertima

Najtoplije godišnje doba donosi pregršt raznolikih programa obuhvaćenih u ovogodišnjem izdanju Ljeta u Varaždinu, a već u srijedu, 5. srpnja u 20 sati u atriju Starog grada Varaždin svoj prvi CD predstavit će Hrvoje Šenjug & The Bypassers.

Hrvoje Šenjug & The Bypassers instrumentalni je trio osnovan 2022. godine s ciljem sviranja vlastite autorske glazbe uz primjesu različitih stilskih utjecaja (rock, jazz i klasična glazba). Autor glazbe je Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda (Jura Herceg i Renato Palatinuš) u vidu interpretacije i aranžiranja. U stvaranju autorske glazbe kombiniraju različite instrumente (električnu gitaru, bubnjeve, vibrafon, bas gitaru i kontrabas), a to im otvara široku paletu različitih zvukovnih mogućnosti. U 2023. godini objavljuju prvi autorski album pod nazivom The Cycle Continues u izdanju Croatia Recordsa. Ulaznice po cijeni od 5 € moći će se kupiti sat vremena prije početka koncerta.

Nakon glazbene srijede u atriju, glazbeni program u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin seli se na Habdelićev trg gdje vas u petak, 7, srpnja očekuje nastup sastava Noxin, a u subotu 8. srpnja Eurythmics cover band, Romantix. Početak oba koncerta je u 21 sat.

Noxin je peteročlani sastav iz Hrvatskog zagorja kojeg čine Sebastijan Fuštin (vokal), Emil Gredičak (gitara), Mladen Barbić (bas), Vedran Medić (bubnjevi) i Robert Kuščar (klavijature). Bend je nastao 2001. godine i od tada stvara autorske uratke te nastupa pretežno po Hrvatskom zagorju, Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Bend trenutno sprema nove projekte. Surađivao je i sa J.R AUGUSTom s kojim su odsvirali i veliki koncert sa big bandom povodom godišnjice banda, a koji je bio prenošen na HR2. Zadnji singli Mali dječak bio je sa Mirkom Fodorom, čime je Noxin potvrdio daljnje suradnje sa poznatim glazbenicima.

Romantix, Eurythmics Cover Band, spoj je bogatog iskustva varaždinskih i čakovečkih glazbenika s dugogodišnjim svjetskim iskustvom te nadolazećom vokalnom zvijezdom. Ove godine svoj su sastav pojačali sa dva nova člana (sax i back vokal), a za koncert kod Fontane proširili su repertoar i prilagodili ga posebnim gostima, Jasenki Čerin iz Caffe Society, Zoranu Puljeku, Martini Sabljak, a na trubi će im se pridružiti i učenica Glazbene škole.

Ne propustite priliku posjetiti neki od ovih koncerata.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.