Za dobrim učiteljem se traga - U okviru Festivala kamelija u Opatiji, nastupili i učenici Voljena Grbca, poznatog opernog soliste iz Rijeke

Za dobrim učiteljem se traga - U okviru Festivala kamelija u Opatiji, nastupili i učenici Voljena Grbca, poznatog opernog soliste iz Rijeke

U okviru 15. po redu Festivala kamelija u Opatiji, na cvjetnu nedjelju, nastupili su i mladi izvođači, učenici Voljena Grbca, poznatog opernog solista iz Rijeke. Voljen je i član FIJET-a jer se u slobodno vrijeme bavi i umjetničkom fotografijom i autor je nekoliko foto-monografija, ali pjevanje je njegovo profesionalno zanimanje i prva ljubav i strast.

Voljen je solist Opere HNK Ivana pl. Zajca, rođen je u Vinkovcima 1956. godine. Pjevanje je studirao u Trstu i Madridu, a u Rijeci završio Ekonomski fakultet.  Dramski tenor s bogatim opernim repertoarom za sobom ima tridesetak glavnih uloga, uglavnom talijanskog i hrvatskog opernog repertoara, te niz operetnih i uloga u mjuziklima. Gostovao je na pozornicama mnogih europskih zemalja od Portugala do Rusije. Aktivno koncertira njegujući osebujan repertoar opernih i operetnih arija te talijanskih i španjolskih kancona, a godišnje održava četrdesetak takvih koncerata, najčešće uz vokalnu solisticu i životnu partnericu Vivien Galletta te pijanista Vladimira Babina.

Posljednjih godina intenzivno se  bavi i vokalnom pedagogijom u Rijeci i Istri, te su neki od njegovih učenika (na slici s Teom Vučak) postali vrlo cijenjeni interpreti na opernoj i pop sceni. Nastupa i na festivalima domaće pop glazbe na kojima je često nagrađivan. Bavi se, također, umjetničkom fotografijom, te često izlaže u zemlji i inozemstvu i objavljuje fotografije u brojnim časopisima. 

I neki današnji učenici već su nastupali ili namjeravaju nastupiti na priredbama i televizijskim show programima u Hrvatskoj i svijetu. Ponosni su kažu na svog učitelja, a ponosan je i on na njih jer zahvaljujući svom velikom talentu i trudu te volji za učenjem uspijevaju postići iznimne rezultate. Poneki zbog svog učitelja na satove dolaze i iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske, jer za dobrim učiteljem se traga, a Voljen je sjajan pedagog. Ovom prigodom bili su ponos Festivala kamelija, a uskoro će se za njih ponovno čuti i šire, uvjeren je Voljen. Evo tko je nastupio i program koji su izveli na festivalu kamelija:

Anja Viktorija Peršić        AT LEAST

Anđela Tadić                   MOJA POSLJEDNJA I PRVA LJUBAVI

Tea Vučak                       SRIĆA NAN JE DO NEBA

Gabrijela Antonac           KORACI OD ZLATA

Damir Maras                   BUDI NOĆAS MIRNO MORE

Miodrag Zajc                   YOU RAISE ME UP

Anita Kos                        MALO MI ZA SRIĆU TRIBA

Nikola Frković                 DA TE MOGU PISMOM ZVATI

svi izvođači                     NEKA CIJELI SVIJET

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.