U povodu Međunarodnog dana muzeja - raznolik program i besplatan ulaz svim posjetiteljima u MUO

U povodu Međunarodnog dana muzeja - raznolik program i besplatan ulaz svim posjetiteljima u MUO

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja, koji se obilježavaju ove subote, 18. svibnja, Muzej za umjetnost i obrt pripremio je raznolik program radionica, predavanja i upoznavanja sa Obrtnom školom Muzeja za umjetnost i obrt, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje i produljeno radno vrijeme do 21 sat.

U okviru međunarodnog projekta „MADE IN“ od 10 do 12 sati održat će se radionica košaraštva, odnosno upoznavanja sa tehnikom pletenja košara i stvaranja novih vlastitih funkcionalnih proizvoda, pod vodstvom dizajnerice Tihane Mikše.  U sklopu istoimenog projekta, Koraljka Vlajo kustosica MUO će u 17 sati održati zanimljivo predavanje na temu „Ima li života za dizajnere i obrtnike nakon industrije“.

Uz temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja 2019. „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“, u 20 sati će se održati tematsko vodstvo u dijelu stalnog postava Muzeja posvećenog Obrtnoj školi osnovanoj 1882. godine koja je imala značajnu ulogu u unaprjeđenju umjetničkog obrta u Hrvatskoj i koja je preteča današnje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Moći će se razgledati i novootvorena izložba „Suton & Zora“ istarskog umjetnika, akademskog slikara Roberta Paulette, te posljednji dan edukativne izložbe „Tko gricka muzejsku građu?“ za  sve koji su je propustili pogledati.

Muzejski dučan toga će dana ponuditi brojne publikacije i suvenire po cijenama sniženim i do sedamdeset posto.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.