Posljednji tjedan izložbe Vladimira Becića u Galeriji Klovićevi dvori

Posljednji tjedan izložbe Vladimira Becića u Galeriji Klovićevi dvori

Ulazimo u posljednji tjedan izložbe Vladimira Becića. Velika retrospektivna izložba Vladimira Becića postavljena na prvom katu Galerije Klovićevi dvori se zatvara 10. ožujka 2019.

Nakon više od tri desetljeća, koliko je prošlo od posljednje retrospektive hrvatskoj publici predstavio Becićev opus na cjelovit i reprezentativan način obuhvativši sve razvojne faze slikarstva ovog značajnog umjetnika.

 Izložba je posjetiteljima omogućila vidjeti mnoštvo novih i do sad neizlaganih slika te je pridonijela cjelovitijem poznavanju Becićeve umjetnosti. Retrospektivu je posjetilo 15.000 posjetitelja koji su svoje dojmove zadovoljno bilježili u knjigu utisaka. Kroz svakodnevna besplatna vodstva te nizom popratnih događanja nastojalo se doprijeti i do mlađe publike te je upoznati s kompleksnošću Becićeve umjetnosti i razdobljem prve polovine 20. stoljeća u kojem je stvarao.

Uz izložbu je organizirana i projekciju novog dokumentarnog filma Hrvatske radiotelevizije Vladimir Becić – Zaustavljeni trenuci redateljice i scenaristice Milke Barišić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.