Varaždin ovog vikenda živi „punim plućima“

Varaždin ovog vikenda živi „punim plućima“

Vikend pred nama donosi pregršt zanimljivih događanja u Varaždinu. Predvodi ih 9. Festival varaždinskih dvorišta u sklopu kojeg vrata otvara 18 dvorišta u povijesnoj gradskoj jezgri nudeći u njima čak 103 sadržaja za sve uzraste. Subotnji program traje od 10 do 13 i od 16 do 21, a nedjelja donosi novu priliku za zaviriti u skrivene kutke u samom srcu grada od 10 do 13 sati. U program festivala uključilo se i desetak varaždinskih restorana i slastičarna prigodnim menijima.

Baš kao cijela Hrvatska i Varaždin je ovih dana u znaku nogometa. U sklopu PAN Gledaone na Europskom trgu organizirano je zajedničko gledanje svih utakmica Europskog nogometnog prvenstva pa tako i subotnjeg susreta između Hrvatske i Španjolske koji počinje u 18 sati.

Subotnja događanja upotpunit će Sajam antikviteta od 8 sati u Ulici Augusta Šenoe, čitanje poezije i monolozi u izvedbi članova Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu uz program na glazbenoj kamperici (Vid Kralj Novak) od 9 i 30 na Korzu, Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin besplatnim vođenjem koje počinje u 10 sati ispred Gradske vijećnice, ovog puta na temu „Tragom Habsburgovaca“, te na istom mjestu od 11 sati neizostavni Purgari sa svojom smjenom straže, a potom i pucnjem iz topa u podne ispred Starog grada.

Glazba s balkona Županijske palače, osim subotom, ovog će vikenda odzvanjati i nedjeljom od 10 i 30 (subota-Vedran Peharda i Miha Györek, nedjelja-Oliver Potočnik i Hrvoje Šenjug). Program na glazbenoj kamperici na Korzu na rasporedu je u subotu i nedjelju od 19 i 30
(subota-Melun kvartet, nedjelja-Patrik Zamuda) i u nedjeljno jutro od 10 sati (Margareta Piskač).
Varaždin će ovog vikenda posjetiti i brojni vlasnici pasa koji će svoje ljubimce ponosno pokazati na tradicionalnoj Međunarodnoj izložbi pasa CACIB na poligonu Kinološkog društva Varaždin. Početak izložbe oba dana je u 9 sati.
Danas u 21 sat počinje program Ljeta na Stančiću, za dobru zabavu zadužen je DJ Mario

Kovač, a u subotu u istom terminu DJ Nkle.

Varaždin ovih dana pokazuje svoje najljepše lice nudeći bogatstvo događanja, koja osim domaćina privlače i brojne goste.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.