Eurosong 2024. - Baby Lasagna nakon povijesnog uspjeha: “Ponosim se drugim mjestom”

Eurosong 2024. - Baby Lasagna nakon povijesnog uspjeha: “Ponosim se drugim mjestom”

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna osvojio je drugo mjesto na 68. Euroviziji u švedskom Malmöu, iako je dobio najviše glasova publike. Zahvaljujući većem broju bodova stručnih ocjenjivačkih sudova pobjedu je odnio švicarski predstavnik Nemo.

- Ne znam što bih rekao. Znam koliko meni znači, kao i ljudima poput mene, da budu svoji, i na pozornici i u životu. Možda zbog mene spoznaju da su savršeni takvi kakvi jesu, to mi znači sve na svijetu, kazao je Nemo, pobjednik Eurosonga 2024.

Baš kao i u polufinalnoj večeri, naš predstavnik zasjao je na pozornici i očarao publiku i gledatelje svojom pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".

Pobjeda mu je ipak izmakla, iako je neprestano dominirao na kladionicama, pa je tako završio na drugom mjestu.

Nemo - 591 bod, Baby Lasagna 547 bodova

Nemo je pjesmom "The Code" ukupno osvojio 591 bod (365 bodova žirija i 226 publike). Baby Lasagna i njegova "Rim Tim Tagi Dim" osvojili su 547 bodova (210 po žiriju i 337 publike).

Treći je bio francuski izvodač Slimane s 445 bodova. Ovo najbolji hrvatski plasman na Euroviziji otkako je samostalna.

Baby Lasagna presretan je i preponosan zbog ostvarenog drugog mjesta na Eurosongu. Odmah nakon završetka finalne večeri, stao je pred kamere HRT-a i otkrio kako se osjeća.

– Drago mi je da smo došli drugi. Bilo bi mi draže da smo došli prvi, ali drago mi je da smo drugi. Sretan sam, zadovoljan. Dali smo sve od sebe i publika je pokazala da smo učinili nešto dobro i mislim da se možemo ponositi drugim mjestom. Ja se ponosim – počeo je hrvatski predstavnik.

– Sve smo odradili kako spada. Mi smo zadovoljni i znamo da žemo doći doma i mirno spavati. Ovo smo bili najbolji mi i to je to – završio je.

Bila je ovo velika večer za Hrvatsku na Eurosongu jer je Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, osvojio prvo mjesto po publici i treće mjesto žirija. Nažalost, nije bilo dovoljno za pobjedu, ali drugo mjesto je odličan rezultat koji daje vjetar u leđa za budućnost Hrvatske na Eurosongu.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.