Grad cvijeća, glazbe i baroka uoči 53. VBV urešen izložbom cvjetnih instalacija

Grad cvijeća, glazbe i baroka uoči 53. VBV urešen izložbom cvjetnih instalacija

Večeras, u petak 22. rujna svečanim koncertom u varaždinskoj katedrali, atraktivnim programom na otvorenom kod Starog grada te otvorenjem Swiss Cornera na Korzu počinju ovogodišnje 53. po redu Varaždinske barokne večeri počinju, a dan uoči otvorenje tradicionalno je otvorena i Međunarodna izložba cvijeća. 

Otvorenju ovogodišnje 28. po redu Međunarodne izložbe cvijeća na gradskim ulicama u središtu grada koju organizira Udruga vrtlara varaždinske županije nazočili su i gradonačelnik Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, a održan je i prigodni glazbeni program.

Predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Viktorija Cikač u ime organizatora izložbe zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji izložbe: Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, Turističkim zajednicama Grada i Županije, Koncertnom uredu Varaždin, Srednjoj školi Arboretum Opeka, Gospodarskoj školi iz Čakovca i varaždinskoj Glazbenoj školi na sudjelovanju.

Unatoč brojnim izazovima, floristi su kreirali maštovite cvjetne instalacije koje će tijekom festivala uljepšavati grad, a posvećene su ovogodišnjoj zemlji partneru festivala Švicarskoj. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj pohvalio je rad udruge i cvjećare te pozvao građane da u tim aranžmanima pronađu inspiraciju i motivaciju da što ljepše urede i svoje okućnice.

- Naše komunalne tvrtke čiste i uređuju naš grad, ali građani su ti koji daju dodatan impuls i šarm Varaždinu, gradu baroka glazbe i cvijeća. Zahvalni smo što i Međunarodna izložba cvijeća s motivima Švicarske koja je zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri upotpunjuje i na jedinstveni način obogaćuje  program festivala. – rekla je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.