Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA

Sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA, koji se u Varaždinu i diljem Varaždinske županije održava od 9. do 14. srpnja, u Županijskoj palači primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Zaželjevši im dobrodošlicu u Varaždinsku županiju, župan ih je upoznao s bogatom poviješću, kulturom, ali i geografskim obilježjima županije u kojoj žitelji posebno cijene i njeguju svoju kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narodne nošnje. 

 Drago mi je što vas mogu pozdraviti i u Županijskoj palači, nakon što sam u vašim impresivnim nastupima uživao u Općini Visoko. Hrvatska je bogata tradicijskom kulturnom baštinom i upravo je ona identitet svake zemlje. Vjerujem kako ste svi ponosni na svoju baštinu, običaje, tradiciju i kulturu. To treba cijeniti i poštivati, kako svoju, tako i tuđu. Drago mi je što je Varaždinska županija i drugu godinu zaredom generalni pokrovitelj ovakve vrste festivala, koji nam u ovo vrijeme izazova itekako dobro dođe. Glazbu, pjesmu, ples, razumiju svi, to je radost i veselje i hvala vam što ste nam to i ove godine pružili diljem Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

 Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu. Na prijemu su sudjelovali i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, kao i tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Pjerino Hrvaćanin.

Podsjećamo, međunarodni folklorni festival COFA okupio je 300-tinjak sudionika iz Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Rumunjske, Poljske, Gruzije i Hrvatske, a folklornu avanturu ove godine ugostila su četiri grada (Varaždinske Toplice, Lepoglava, Novi Marof i Varaždin) te općine Ljubešćica, Visoko i Maruševec. Službena ceremonija zatvaranja festivala održat će se 14. srpnja u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu s počekom u 19:30 sati.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.