Varaždinski maturanti tradicionalno otplesali quadrillu

Varaždinski maturanti tradicionalno otplesali quadrillu

Posljednji dan Maturantike 2024. kojom obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, 454 maturanata iz varaždinskih srednjih škola otplesalo je u petak točno u podne na Kapucinskom trgu tradicionalni ples quadrillu. Maturanti su plesom poslali poruke mira i zajedništva, a podržali su ih i na tome im čestitali predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u ime Grada Varaždina te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek u ime Varaždinske županije.

Za plesnu obuku maturanata bio je zadužen Plesni klub D&D Varaždin, a majice i kišobrane osigurali su Grad Varaždin i Varaždinska županija.

„Varaždinski maturanti imaju jedan od najkompletnijih programa dana maturanata u Hrvatskoj, organizatori su se zaista potrudili, od mimohoda, odabira naj odore, partyje uz D.J.-a u Parku mladih, ovog plesa, i siguran sam da uživaju. Uvijek mi se probudi nostalgija kad ih gledam i prisjetim se svojih maturantskih dana. Pozivam ih da ih provedu civilizirano, da ne ometaju funkcioniranje grada, ali da se provesele i zabave jer ovo je kruna njihovog srednjoškolskog obrazovanja.“ – rekao je Lovro Lukavečki.

„Čestitam svim maturantima i želim svima onima koji su se odlučili ići na tržište rada da što prije pronađu željeno zaposlenje i da ostanu u Hrvatskoj, a onima koji nastavljaju svoje školovanje, puno uspjeha na visokim učilištima. Trodnevni program koji smo za njih svi zajedno organizirali je na visokoj razini i vjerujem da će ove dane pamtiti cijeli život.“ – kazao je pročelnik Huđek.

Ples su popratili brojni građani, članovi obitelji i prijatelji te ih nagradili pljeskom.

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Grad Varaždin, Varaždinska županija i PU varaždinska, zajedno s partnerima Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, uz podršku Savjeta mladih Grada Varaždina i Savjeta mladih Varaždinske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.