Ministar obrane Mario Banožić čestitao hrvatskim braniteljima i hrvatskim građanima 28. obljetnice VRO Bljesak

Ministar obrane Mario Banožić čestitao hrvatskim braniteljima i hrvatskim građanima 28. obljetnice VRO Bljesak

Stvorili smo vojsku na čast i ponos branitelja, vojsku čiji temelji pripadaju hrvatskoj mladosti koja je ratnih devedestih svoj potencijal usmjerila dobrobiti današnjih generacija, poručuje Banožić. Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku hrvatskim braniteljima i hrvatskim građanima povodom obilježavanja 28. obljetnice VRO Bljesak. 
“Poštovane obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja,
 poštovani hrvatski branitelji i sudionici vojno-redarstvene operacije Bljesak,
 poštovani pripadnici Hrvatske vojske,
 drage građanke i građani, 
iako danas s ponosom obilježavamo dvadeset i osmu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, s velikom tugom prisjećamo se svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoj život za ideju o samostalnoj i suverenoj hrvatskoj državi.
Prvog svibnja te povijesne 1995. godine, hrvatski branitelji i hrvatsko vodstvo na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, pokazali su cijelome svijetu kako hoćemo i možemo postati samostalna, suverena i moderna država: hvala, poštovani sudionici VRO Bljesak na miru koji ste nam poklonili i na duhu zajedništva iz kojeg motivaciju crpimo i danas! Ostavština hrvatskih branitelja temelj je na kojem gradimo i jačamo modernu Hrvatsku vojsku koja pripada hrvatskom narodu i čini neodvojiv dio naše tradicije i nacionalnog identiteta.Na temeljima povijesnih iskustava iz Domovinskog rata, a ponosni na činjenicu kako imamo snažnu tradiciju obrambene vojske, u nadolazećem razdoblju provest ćemo značajne i povijesne projekte modernizacije Hrvatske vojske. 
Stvorili smo vojsku na čast i ponos naših branitelja, vojsku čiji temelji pripadaju hrabroj hrvatskoj mladosti koja je ratnih devedestih cijeli svoj potencijal usmjerila za dobrobit današnjih generacija.Još jednom, veliko im hvala za jednu i jedinu nam domovinu Hrvatsku!"
U VRO Bljesak sudjelovalo je oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. Poginuo je ili od posljedica ranjavanja preminuo 51 hrvatski branitelj, a 162 branitelja su ranjena.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.