Ministar Banožić i admiral Hranj u petak se sastali s pilotima i tehničarima Protupožarne eskadrile

Ministar Banožić i admiral Hranj u petak se sastali s pilotima i tehničarima Protupožarne eskadrile

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj posjetili su u petak 23. lipnja, 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku. Sastali su se s pilotima i tehničarima Protupožarne eskadrile predvođene zapovjednikom 93. krila brigadirom Krešimirom Ražovom i sa zamjenikom zapovjednika i načelnikom stožera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadirom Marinkom Galovićem koji su ministra izvijestili o stanju, planovima i provedenim zadaćama.

Ministar Banožić čestitao je i zahvalio svim pilotima i tehničarima na naporima i predanosti koje ulažu u svoj poziv, a posebno za vrijeme protupožarne sezone. “Vjerujem u potpunosti u vaša znanja i vještine te kako ćete u sinergiji s vatrogascima, policijom i ostalim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti, i ove godine obaviti sjajan posao”, rekao je ministar obrane.
“Odgovornim i profesionalnim ponašanjem čuvajte svoje živote i živote vaših kolega. Jedni drugima budite oslonac i jamac sigurnosti u svim zadaćama koje obavljate”, rekao je Banožić.
„Od srca vam hvala na svakoj profesionalnoj obavljenoj zadaći i što se u svakom trenutku, svi možemo osloniti na moć 855. PP eskadrile“, poručio je ministar Banožić  i dodao kako i on i admiral Hranj čvrsto stoje iza cjelokupnog osoblja PP NOS HRZ-a te kako se uvijek mogu pouzdat u njihovu podršku.

Brigadir Krešimir Ražov istaknuo je kako, kao zapovjednik 93. Krila, jamči učinkovitu pomoć u gašenju požara. “Sve sastavnice Protupožarnih namjenski organiziranih snaga HRZ-a su spremne za provedbu zadaća”, istaknuo je.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.