Fredi Kramer, ugledni sportski novinar iznenada je preminuo u utorak oko podneva u Hrvatskome saboru

Fredi Kramer

Fredi Kramer, ugledni bivši sportski novinar rođen u Zagrebu 1931. godine, iznenada je preminuo u utorak oko podneva u Hrvatskome saboru. - Priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Fredi Kramer posjetio je danas u kasnim prijepodnevnim satima Hrvatski sabor gdje mu je prilikom odlaska na izlazu iz zgrade pozlilo. U pomoć su mu pritekli službenici Straže Hrvatskoga sabora, odmah mu je pružena i liječnička pomoć, a ubrzo je pristigla i hitna pomoć. Unatoč svim pokušajima reanimacije koju je započela saborska liječnica i nastavilo medicinsko osoblje hitne pomoći, gospodin Fredi Kramer preminuo je. Nakon što je utvrđena smrt, obaviještena je policija radi provedbe uviđaja te potom i mrtvozornik.

Hrvatski sabor ovime izražava iskrenu sućut obitelji preminulog, svim prijateljima i poznanicima.

Fredi je bio novinar, urednik i publicist (1931). Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Od 1961. u sportskoj redakciji RZ-a. Izvješćivao s osam ljetnih i osam zimskih Olimpijskih igara, s dvaju europskih atletskih prvenstava te sa sedam svjetskih i sedam europskih stolnoteniskih prvenstava. Glavni urednik Sportskog almanaha Saveza za fizičku kulturu Zagreba 1963–78. Pomoćnik glavnog direktora HRT-a 1998–2000. Objavio pet sportskih monografija o nogometnom klubu Dinamo iz Zagreba. Scenarist dokumentarnog filma Stoljeće hrvatskog nogometa (2002). Urednik Nogometnog leksikona (2004). Dobitnik Trofeja Hrvatskoga športskog saveza 1992, nagrade Grada Zagreba 1994. i nagrade za životno djelo Hrvatskoga zbora sportskih novinara 2005...

 foto: HINA

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.