Prvi "Croatia Classic Tourist Trophy Rally" u Međimurju: Međunarodni spektakl oldtimera

Prvi "Croatia Classic Tourist Trophy Rally" u Međimurju: Međunarodni spektakl oldtimera

Classic Auto Club Međimurje organizirao je prvi "Croatia Classic Tourist Trophy Rally", novi međunarodni događaj koji je okupio ljubitelje klasičnih automobila iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke te Bosne i Hercegovine koji su s tridesetak vozila proputovali kroz prekrasne krajolike Međimurja i pogranični dio Slovenije.
Uzbudljivi Rally održava se od 6. do 8. rujna sa startom i ciljem 7. rujna u Starom gradu u Čakovcu. Organizatori imaju želju da ovaj događaj postane tradicija koja će Međimurje istaknuti kao vrhunsku destinaciju za organizaciju Tourist Trophy Rally-a u ovom dijelu Europe. - Rekao je to uoči početka Rallyja, predsjednik Classic Auto Club Međimurje, Damir Varga, a Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije i Matija Posavec, župan podržali su događanje kao novi turistički sadržaj destinacije.
Više informacija o događaju možete pronaći na službenoj stranici: https://www.classicautoklub.com/croatia-classic-2024/

Program događaja uključivao je izložbu oldtimera na glavnom trgu u Čakovcu, a tijekom jutarnjeg programa prije starta, uz predsjednika i direktora Rally-a, sudionicima i gostima uz domaćine obratio se i Zlatan Fafulić gradonačelnik Ormoža te sudionicima i organizatorima poželio dobrodošlicu na ormoškoj ruti Rallya.

Automobili, među kojima najstariji datira iz 1958. godine, krenuli su na rutu dugu gotovo 130 kilometara, prolazeći kroz predivne međimurske krajolike i dijelom Slovenije, a staza koja prolazi kroz pitome međimurske brežuljke, slikovite ceste i sela pružila je nezaboravan doživljaj svim sudionicima. Natjecatelji su vozili po roadbooku, što čini ulogu suvozača ključnom za uspjeh. Svaki automobil opremljen je transponderom, a vožnja se odvija po otvorenim cestama, uz strogo poštivanje prometnih pravila.

Pansionski zajednički ručak održan je u bistrou Mamas & Tapas, a nakon toga u večernjim satima upriličena je podjela pehara i priznanja najboljim sudionicima i svečana večera u restoranu Bedem u starom dijelu grada.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.