Ne propustite ni ove godine „Janine 2024.“ u Loboru uz sjajnu zabavu i pregršt događanja

Ne propustite ni ove godine „Janine 2024.“ u Loboru uz sjajnu zabavu i pregršt događanja

Tradicionalna, nadaleko poznata i mnogima omiljena manifestacija "Janine 2024." i ove godine donosi bogat program za sve generacije, od sporta, preko kulture i glazbe, do dobre zabave.  Manifestacija je počela Malonogometnim turnirom „Janine kup 2024.” u organizaciji NK Lobor, a nastavit će se ove nedjelje, 14. srpnja Janinskom utrkom koja će se održati na Gliništu s početkom u 13:00 sati, u organizaciji AMK OFF ROAD.

 Petak, 19. srpnja, donosi raznovrstan program kod Doma za odrasle Loborgrad. Od 18:00 sati održat će se program pod nazivom „MI” u dvorištu grofa Keglevića, a u 21:30 sati počet će koncert klasične glazbe.  Subota će početi svetom misom za umirovljenike u Svetištu Majke Božje Gorske u 10:00 sati, a istog će se dana,u Zazidju od 19:30 održati koncert Puhačkog orkestra DVD-a Lobor. Nedjelja, 21. srpnja, donosi jedno od središnjih događanja manifestacije Janine - tradicionalni Loborfest, koji će se održati pod šatorom na Loborskom placu s početkom u 16:00 sati.   Ponedjeljak, 22. srpnja, posvećen je djeci. Dječji dan započet će darivanjem novorođenih kod Lovačkog doma u 17:00 sati, a nastaaviti se programom za najmlađe u Zazidju u organizaciji Udruge sveta Ana od 18:00 sati.

 U utorak, prvog dana Trodnevnice, kod župne crkve sv. Ane s početkom u 19:00 sati služit će se sveta misa za obnovu bračnih zavjeta, dan kasnije misa će se služiti za mlade, a u četvrtak za djecu. Nakon mise koja će početi također u 19:00 sati uslijedit će druženje i koncert Dječjeg zbora sv. Ana. Sat kasnije upriličit će se otvorenje izložbe povodom 30 godina rada Loborskih mažoretkinja.

 Petak će biti središnji dan manifestacije. Od 10:30 sati održat će se procesija loborskih udruga, a u 11:00 sati svečano misno slavlje uz nastup mažoretkinja i Puhačkog orkestra DVD-a Lobor. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lobor održat će se u 13:00 sati, a u18:00 sati uslijedit će sveta misa i blagoslov djece. U 19:00 sati održat će se Štikleci 2024 - muška utrka u štiklama u centru Lobora te veteranska nogometna utakmica između NK Lobor i NK Omladinac Jurketinec - Cukovec. Navečer će u šatoru nastupati Fiškali i Gazde.

 U subotu, 27. srpnja održat će se 19. Janinsko natjecanje i 10. Memorijalni turnir „Vladimir Sokolić” na bajerima Markušbrijeg od 14:00 do 19:00 sati, u organizaciji ŠRD Pastrva Lobor. Istog dana od 18:00 sati održat će se Turnir mjesnih odbora na igralištu Velika Veternička. Večer folklora, u organizaciji KUD-a Lobor, održat će se u Društvenom domu Lobor od 19:00 sati. U šatoru će navečer nastupati Bonaparte band.

 Nedjelja je završni dan manifestacije, a počet će loborskom kotlovinijadom u 9:00 sati, dok će večernju zabavu u šatoru predvoditi AZ LIVE BAND.

 Načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, s ponosom najavljuje manifestaciju "Janine 2024."  

– Ovogodišnji program izuzetno je bogat i raznolik, pružajući zabavu i aktivnosti za sve generacije. Posebno smo ponosni na našu dugogodišnju tradiciju i zajedništvo. Pozivam sve naše mještane, ali i goste iz okolnih mjesta, da nam se pridruže u slavlju i uživanju u kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima koje smo pripremili. Zahvaljujem svim udrugama i volonterima na njihovom trudu i entuzijazmu u organizaciji ove manifestacije. Neka Janine 2024. bude vrijeme radosti, druženja i zajedništva za sve nas – izjavila je načelnica Jembrih.  

Uz Općinu Lobor, u organizaciji brojnih događanja sudjeluju Župa Lobor i sve loborske udruge i društva, dok manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija te Krapinsko-zagorska županija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.