U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ otvorena humanitarna prodajna izložba s prve Likovne kolonije „Varaždinski Purgar"

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ otvorena humanitarna prodajna izložba s prve Likovne kolonije „Varaždinski Purgar"

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ ovog je tjedna službeno otvorena humanitarna prodajna izložba radova nastalih na prvoj Likovnoj koloniji „Varaždinski Purgar“ koja se održala početkom rujna ispred dvorca Stari grad.  Riječ je o više od 50 likovnih radova koje su autori poklonili organizatorima, Varaždinskoj građanskoj gardi, u humanitarne svrhe.  

„Svi znamo da su Purgari naše nematerijalno kulturno dobro, no važno je istaknuti da oni u svim prilikama pokazuju veliku humanitarnu notu. Održao sam sastanak s direktorima gradskih tvrtki i skrenuo im pozornost na ovu izložbu te vjerujem da će se pokazati njihova društvena odgovornost i da će ova djela ovdje izložena biti brzo rasprodana.“ rekao je gradonačelnik Neven Bosilj na otvorenju izložbe te je pohvalio rad udruge.  

Izloženi radovi namijenjeni su za prodaju po cijenama od 100, 200 i 300 eura, a njihovu su vrijednost procijenili djelatnici Gradskog muzeja Varaždin. Organizatori projekta, udruga Varaždinska građanska garda, prikupljena sredstva od radova i sponzora utrošit će za dobavu i postavljanje igrala za djecu s invaliditetom koje će, u suradnji s Gradom Varaždinom i stručnim službama, biti postavljeno na dječjem igralištu.  

Varaždinska građanska garda poziva sve zainteresirane građane, kao i pravne osobe, da razgledaju izložbu u Gradskoj knjižnici i čitaonici sve do 15. prosinca, gdje ujedno mogu dobiti informacije o donatorskoj kupovini radova.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.