U jubilarnoj 25. Zelinskoj kestenijadi i prekrasnom vremenu na Kladeščici uživalo više od 10.000 posjetitelja

U jubilarnoj 25. Zelinskoj kestenijadi i prekrasnom vremenu na Kladeščici uživalo više od 10.000 posjetitelja

Gradić Sveti Ivan Zelina smješten na svega četrdesetak kilometara sjeveroistočno od Zagreba, krije u svojoj blizini pravu prirodnu riznicu – Kladeščicu. Pitomi je to vrh Zelinske gore, čija visina doseže 463 metara nadmorske visine, a posebno mami posjetitelje u jesen u vrijeme kada pada kestenje, tada se zahvaljujući Turističkoj zajednici grada i organizaciji Kestenijade, već 25 godina uzastopce, u šetnju prekrasnom prirodom s nezaboravnim panoramskim pogledom uputi mnoštvo posjetitelja, berača kestenja, šetača i onih koji prekrasne jesenske dane, kakvih je u izobilju bilo i ove jeseni, rado koriste za šetnje i boravak u prirodi. 

Marinka Zubčić Mubrin direktorica TZ Sveti Ivan Zelina kaže da je to jedinstvena manifestacija u prirodom ambijentu koja iz godine u godinu privlači sve više ljudi i mamac je za dolazak u prirodu i buđenje ekološke svijesti. Ove godine održana je još jedna ovajput jubilarna 25. po redu Zelinska kestenijada na Kladeščici (Zelinska gora). Osim u obilju pečenih kestena i kolača od njih, desetak tisuća posjetitelja moglo je uživati i odličnim gulašima (i od vrganja), grahu (najbolji je bio kod brojnih motorista koji su imali zaseban prostor), ali i kobasicama s kiselim kupusom. Nije nedostajalo ni slastica za najmlađe.

Stizalo se pješke, na motorima, u automobilima, quadovima, čak biciklima, a za svakoga je bilo osigurano parkirališno mjesto. Nažalost, vrlo dobrom makadamskom cestom uputili su se i slabiji vozači automobila pa treba razmisliti o ponudi vožnje mini busom kako bi im se olakšao dolazak i spriječile moguće štete. Bila je i glazba uživo, izložene su gljive radi poduke, off road vožnju je predstavio zelinski klub, održane su radionice za djecu, te pripremljena mjesta za igru. Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina se iskazala odličnom organizacijom, ali i dobro odrađenom promidžbom za Kestenijadu o čemu svjedoče i toliki posjetitelji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.