Točno u podne mještani Općine Vidovec „uskočili“ u novu 2023. godinu

Točno u podne mještani Općine Vidovec „uskočili“ u novu 2023. godinu

očno u podne mještani Općine Vidovec ispratili su staru i „skočili“ u novu 2023. godinu. Naime i ove godine, u organizaciji Općine Vidovec – Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec i u suradnji s vidovečkim udrugama organiziran je ispraćaj stare i doček nove godine, odnosno Memorijal Zdravka Cafuka „Zelje na veselje“. Uz domaćina, predsjednika Općinskog vijeća Krunoslava Bistrovića, dočeku nove godine točno u podne prisustvovale su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski. U svom govoru predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Bistrović svima je zaželio sretnu, veselu, zdravu 2023. godinu.

Ulazimo u novu s dobrim vibracijama, dobrim željama i voljom, uz nadu da ćemo i u narednom razdoblju surađivati sa svim udrugama, ljudima iz naše općine i cijele županije u dobrom duhu. Ova je godina bila možda i jedna od najuspješnijih za Općinu Vidovec, s obzirom na niz projekata koje smo započeli, koje odrađujemo, ali i koje ćemo realizirati u sljedećoj godini, a i dalje se javljamo na raspisane natječaje. Uvjereni smo da ćemo u ove četiri godine našeg mandata napraviti sve što smo si i zacrtali – rekao je Krunoslav Bistrović.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec pridružila se čestitkama.

Zajedničkim snagama uspjeli smo prebroditi brojne izazove. Međutim isto se tako nadam da smo unatoč tim izazovima, u ovoj godini stvorili trenutke vrijedne pamćenja. I takvu ju trebamo ispratiti, s osmijehom na licu i pozitivnom energijom u srcu i nadom u bolje sutra – izjavila je zamjenica Zagorec poručivši kako novu godinu trebamo shvatiti kao novu priliku i pokušati izvući maksimum unatoč svim izazovima koji nas očekuju, kako na osobnoj, tako i na društvenoj razini.

Uz čuvanje naše baštine i u duhu zajedništva hrabro i ustrajno krenimo dalje. A kako to postići možda nam najbolje pokazuje ova današnja slika iz samog centra Općine Vidovec. U zajedništvu mladi i stari, gdje svatko svakome pruža ruku, njegujući našu tradiciju i s nadom na licu – to je slika sretnije i sigurnije budućnosti Varaždinske županije i takvu budućnost uz obilje zdravlja, sreće, ljubavi i osobnog zadovoljstva želim svakom žitelju Varaždinske županije – naglasila je zamjenica Zagorec.

Prisjetila se pritom i jednog od najistaknutijih poljoprivrednika u Općini Vidovec i Varaždinskoj županjiji, Zdravka Cafuka.

Ovim memorijalom pokazujemo da našega Zdravka nikada nećemo zaboraviti, kao i sve vrijedne, marljive poljoprivrednike s područja Općine Vidovec – zaključila je Zagorec.

Čuvarica sjemena varaždinskog zelja, ujedno i sestra pokojnog Zdravka Marija Cafuk u čiju se čast organizira memorijal, prisjetila se početka, prvog memorijala koji je organizirala kako bi zahvalila svima koji su bili na Zdravkovom posljednjem ispraćaju.

Svi počeci su teški, bilo nas je pedesetak, ali je svake godine sve više udruga iz naše općine,uvijek pripremimo neku novinu i dolazi sve više ljudi, a ono što se ne mijenja, to je sarma. Imamo je u ponudi svake godine, kao i ostala jela od zelja – kazala je Cafuk u kratkom predahu između podjele dviju porcija.

Svoj doprinos ovom radicionalnom događanju dali su članovi Udruge proizvođača povrća i voća Zeljari, Udruge žena Općine Vidovec, Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec, Udruge vinogradara i voćara sv. Antun, DVD-a Vidovec i KUD-a Vidovec.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.