Oko 700 Livnjaka nazočilo 26. po redu Livanjskoj noći u Zagrebu

Oko 700 Livnjaka nazočilo 26. po redu Livanjskoj noći u Zagrebu

Više od 700 Livnjaka i njihovih prijatelja okupilo se 9. veljače, u dvorani Gastro Globusa na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu na tradicionalnoj, 26. po redu, Livanjskoj noći.  Program je vodio glumac Robert Kurbaša, a goste i uzvanike najbrojnijeg okupljanja Livnjaka izvan Livna pozdravio je predsjednik Livanjska zajednice Zagreb Stjepan Franjić. 

ime Hrvatskog sabora sve goste u dvorani je pozdravio saborski zastupnik Krunoslav Katičić, a svečanosti je nazočio i gradonačelnik Livna Darko Čondrić kao i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića najavio nastavak pomaganja Hrvatima u BIH.

Među gostima u dvorani bio je i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, kao i mnoga druga imena iz političkog, gospodarskog i kulturnog života Zagreba i Livna, kao i mnogi predstavnici udruga i zajednica Hrvata podrijetlom iz BiH. 

"Njegujući našu tradiciju i običaje čuvamo i našu kulturnu baštinu i identitet i s ljubavlju ih prenosimo na generacije koje dolaze" - poručio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas okupljenima na tradicionalnom 17. Pokladnom prelu koje je organizirao KUD Bosna Srebrena - Sesvete, a zahvalio se i Hrvatima livanjskog kraja na 26. tradicionalnoj Livanjskoj noći, na kojoj se okupilo više od 700 Livnjaka i njihovih prijatelja, koju je organizirala Livanjska Zajednica Zagreb. 
Livanjska Zajednica je udruženje građana i poslovnih subjekata organiziranih u zajednicu s ciljem okupljanja Livnjaka i njihovih prijatelja radi zaštite i promicanja povijesnih, kulturnih, gospodarskih i ekoloških vrijednosti livanjskog kraja. Livanjci tradicionalno svake godine organiziraju „Livanjsku noć“ za članove udruge, prijatelje i goste.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.