Oformit će se Povjerenstvo za utvrđivanje projekata od strateškog značaja za Hrvate izvan Hrvatske

MILAS

Vlada je na sjednici donijela odluku o osnivanju Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga projekata od strateškog značaja za Hrvate izvan Republike Hrvatske.Povjerenstvo je osnovano radi učinkovitijeg rada i transparentnosti cjelokupnog postupka pružanja potpore tim projektima te jačeg povezivanja s Hrvatima izvan Hrvatske.
Prema ustavnoj i zakonskoj obvezi Hrvatska skrbi o Hrvatima izvan Hrvatske, a povezivanje i suradnja s Hrvatima izvan granica naše države strateški je interes za Hrvatsku, istaknuo je državni tajnik Zvonko Milas.
U skladu s tim Vlada kontinuirano pruža financijsku potporu projektima od strateškog značaja za hrvatsku nacionalnu manjinu, za Hrvate u Bosni i Hercegovini i hrvatskom iseljeništvu.
Povjerenstvo čine predstavnici Glavnog tajništva Vlade, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva financija te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

"Projektima od strateškog značaja za Hrvate izvan Hrvatske smatrat će se projekti čijom provedbom unaprjeđujemo položaj i kvalitetu života Hrvata, doprinosimo očuvanju i njegovanju nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva, baštine i jačamo povezanost s Hrvatskom", rekao je državni tajnik Milas.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.