Peta Utrka za mač grofa Draskovicha u nedjelju održana u Trakošćanu

UTRKA TRAKOŠĆAN

U organizaciji AK Varaždin i AK Sloboda, 7. srpnja, u Trakošćanu je održana peta po redu Utrka za mač grofa Draskovicha. Kao i prijašnjih godina, nastupiti se moglo u dvije različite utrke i to na 5,2 km ili 10 km. Bez obzira na lošu vremensku prognozu, vrijeme je ipak dobro poslužilo mnogobrojne trkače i posjetitelje te je sudjelovati na ovoj jedinstvenoj utrci svima bio pravi užitak.

S obzirom da je već prošle godine utrka pobudila veliki interes (440 finišera), organizatori kažu da je za očekivati bilo da će tako biti i ove godine. No, mimo svih očekivanja, dogodilo se kažu da su morali zatvoriti mogućnost prijava na utrku jer su popunili očekivani limit od 700 natjecatelja. Zbog tako velikog odaziva natjecatelja ove godine po prvi puta organiziran je odvojeni start utrke na 5,2 kilometara odnosno 15 minuta kasnije na 10 kilometara. 

Neposredno pred start utrke na 5,2 kilometra Patricia je odradila je zagrijavanje trkača uz zumbu, a nakon toga s par riječi dobrodošlice svim trkačima obratio se i ravnatelj Dvora Trakošćan Adam Pintarić koji je pucnjem iz startnog pištolja označio i službeni početak utrke. Nakon 15-ak minuta načelnik općine Bednja Damir Poljak također je pozdravio sve trkače i označio start utrke na 10 kilometara. Trkače je na samom startu pozdravio i predsjednik AK Sloboda, dopredsjednik HAS-a te direktor utrke, Ivan Domislović.

U utrci na 5,2 km kod žena je uvjerljivo pobijedila mlada i sve bolja Simona Jambrošić u vremenu 22:27 ispred Helene Gleđa (AK Dubrovnik) – 25:00 dok se na 3. mjesto plasirala Vanja Rupčić (AK Koprivnica) – 26:00. Kod muškaraca je pobijedio Danijel Peček (AK Dubrovnik) – 19:24 ispred Brune Kosa (Atletski klub Rudolf Perešin) – 19:50 te trećeplasiranog Đure Komlenovića ( Cjevomont Kutina) – 20:15.U utrci na 10 km pobijedio je Ante Živković (AK Dubrovnik) u vremenu 38:10 dok se Andrej Hladnik uz pravu borbu do samog kraja sa samo 20-ak sekundi zaostatka ipak morao zadovoljiti drugim mjestom istrčavši ovu stazu za 38:30. Odličnom utrkom na trećem mjestu pridružio im se na pobjedničkom postolju Matija Zdravec koji je istrčao utrku za 40:05.
 

Kod žena je uvjerljivo pobijedila prošlogodišnja pobjednica Ana Štefulj (AK Sljeme) – 41:55 ispred Tee Faber (AK Dubrovnik) – 45:03 dok se na 3. mjesto i odličnom utrkom plasirala članica AK Slobode – Paula Šimunčić u vremenu 45:20.Ovim pobjedama Ana i Ante ostvarili su pravo upisa imena pobjednika na mač koji ostaje za vječnost i bit će pohranjen u dvorcu.Kao posebnost ovogodišnje utrke svakako je za istaknuti “duh” vremena koji su nam pokušali dočarati voditelj programa – vitez Zvonko Artić i u prekrasnim krinolinama mlade dame Petra i Patricia koje su u samom cilju dijelile jedinstvene finišerske medalje – mačeve. Svo troje došli su do punog izražaja upravo kod proglašenja pobjednika. Hvala i sponzorima koji su nam pomogli oko ovogodišnje utrke: Dvor Trakošćan, Općina Bednja, Hotel Trakošćan, Keindl, DVD Bednja, Jambrošić d.o.o., Biovitalis, Farmex d.o.o., Klesarstvo Baranašić, Konto d.o.o., Zgradarska tehnika, Tiskara Praxa, ZSUG Varaždin, Autoprijevoznički obrt Puffy – Radovan i DVD Radovan.

Da bi na samom kraju sve ispalo tako dobro kao što govore i mnogi pozitivni komentari samih trkača, potrudila se logistika u sastavu: Karmela i Robi, Simona, Neven i Jasenka, Paula, Goran, Željko i Ljiljana, Karla, Leon, Mihaela i Predrag, Dalibor, Dejan, Davor, Natalija i Zoran, Valentina, Lidija, Tea, Lorena, Leona, Biba, Ladislav, Zdravko i Snježana, Marta, Dragec i Danica, Tihomir, Goran, Jerry, Mario, Siniša, Josip, Nikola i Dado. Hvala i gosp. Ivanu Domisloviću – predsjedniku AK Sloboda. Posebno hvala “vitezu” Zvonku kojemu nije bilo nimalo lako u viteškoj odori i naravno svima koji su pomogli u organizaciji - glavnom operateru – Dominiku, Petri, Patricii i Anici, kažu organizatori.

 



Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.