U Čakovcu održane UniSport futsal kvalifikacije za regiju sjever

U Čakovcu održane UniSport futsal kvalifikacije za regiju sjever

U srijedu, 8. studenoga 2023. godine, u dvorani Graditeljske škole Čakovec održane su UniSport futsal kvalifikacije za regiju sjever.  U Čakovcu su se okupile ekipe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Sveučilišta Sjever i Veleučilišta Ivanić-Grad. Nakon tehničkog sastanka, fotografiranja i zagrijavanja, momčadi su se borile kako bi se kvalificirale u UniSport futsal ligu, istaknuto natjecanje nacionalnog sveučilišnog sportskog sustava.  

Dekan MEV-a Igor Klopotan izrazio je zadovoljstvo što je takvo natjecanje stiglo u Čakovec. – Već dugo nam je želja dovesti sport u Međimurje jer Međimurje je oduvijek skrivalo sportske talente, a sada imaju priliku to i dokazati, i to u UniSport Futsal ligi. U ligi sudjeluje osam ekipa, reprezentacija hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, pri čemu su tri mjesta rezervirana za prošlogodišnje osvajače odličja, dok se za preostalih pet mjesta koja vode u ligu, bore ostale ekipe putem kvalifikacija. Riječ je o najprestižnijem natjecanju nacionalnog sveučilišnog sportskog sustava i to je odlična prilika za naše studente da se istaknu u sportu, rekreiraju, opuste i pokažu natjecateljski duh. Želimo promicati sport i zajedništvo među našim studentima te ih poticati na sudjelovanje u sportskima aktivnostima – istaknuo je Klopotan.  

Nove sportske izazove s veseljem su dočekali i studenti.  – Nadamo se prolazu, dvije pobjede i prvo mjesto.  Ovo mi je prvi put da igram za faks, tako da je zanimljivo i veselim se novom izazovu. Ekipa je dobra, ima nas dosta, možda čak i previše – rekao je Lovro Krivec, izvanredni student prve godine Preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta sporta i turizma.  

Nakon kompletiranja lige, odigrat će se sedam natjecateljskih kola u skupinama „sjever” i „jug”, putem kojih će četiri najbolje plasirane ekipe ostvariti nastup na nacionalnoj završnici – UniSport Finals, kada će se odigravati polufinalni i susreti za medalje.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.