I studenti se pridružili Jesenskom krosu u Čakovcu

I studenti se pridružili Jesenskom krosu u Čakovcu

Tradicionalni Jesenski kros u čakovečkom parku proširio je svoj krug natjecatelja pa je tako u ovogodišnjem krosu uz vrtićarce, osnovnoškolce i srednjoškolce trčalo i tridesetak studenata.

 Studenti koji su nastupali pohađaju ili neki od međimurskih fakulteta ili su Međimurci koji studiraju na drugim fakultetima širom Hrvatske i van njenih granica. Inicijator ove nove kategorije je Međimursko veleučilište u Čakovcu koje slavi 16 godina osnutka i ovom prilikom sudjelovanjem studenata želi dati svoj doprinos još većem odazivu trkača na krosu, a slavlje upotpuniti dodjelom nagrada najboljim trkačima u svim kategorijama.

 Dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan naglasio je kako je ovo savršena prilika za rekreaciju i druženje, spoj ugodnog i korisnog. Između ostalog, itekako je zadovoljan odazivom studenata s njegovog fakulteta.

 - Ovo je sjajna prilika za naše studente da se rekreativno izraze, opuste i druže, a istovremeno promiču važnost tjelesne aktivnosti. Zadovoljan sam velikim odazivom naših studenata, jer to pokazuje njihovu predanost vlastitom zdravlju. Ovaj događaj koji je spoj korisnog i ugodnog dodatno jača našu studentsku zajednicu i gradi svijest o važnosti aktivnog života i tjelesne kondicije - pojasnio je dekan.

 Najavio je Klopotan kako će se Međimursko veleučilište u Čakovcu uključiti i u organizaciju drugih sportskih događaja.  

- Želimo promicati sportski duh i zajedništvo među našim studentima te ih poticati na aktivno sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Stoga ćemo zajedno s Atletskim klubom Međimurje nastaviti s organiziranjem raznih sportskih aktivnosti na kojima će naši studenti moći sudjelovati - zaključio je Klopotan.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.