Na varaždinskom korzu danas - članovi rukometne reprezentacije Novog Zelanda izvest će tradicionalni ples „haka“

Na varaždinskom korzu danas - članovi rukometne reprezentacije Novog Zelanda izvest će tradicionalni ples „haka“

Danas, u utorak 8. kolovoza u 17 sati na središnjem varaždinskom trgu, Trgu kralja Tomislava, popularnom varaždinskom Korzu, članovi rukometne reprezentacije Novog Zelanda izvest će tradicionalni ples „haka“. Svojim nastupom i izvedbom svjetski prepoznatljivog plesa haka na koji pozivaju sve građane Varaždina, članovi reprezentacije Novog Zelanda koji su proteklih dana nastupali u Varaždinu na Svjetskom prvenstvu IHF U19, žele zahvaliti na gostoprimstvu.

U svojoj poruci ističu: „Haka je snažan i tradicionalni maorski ples iz naše male zemlje, a označava našu strast, jedinstvo i predanost rukometnom sportu. Vjerujemo da ova izvedba neće samo pokazati našu kulturnu baštinu, već će poslužiti i kao simbol jakih veza koje se nadamo izgraditi s drugim rukometnim nacijama poput Hrvatske i gradovima poput Varaždina.“

 Molimo medije da objavom ove informacije pozovu građane kako bi imali prilike u živo vidjeti nadaleko poznatu „haku“ te izvijeste o ovom lijepoj gesti mlade rukometne reprezentacije Novog Zelanda.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.