Ponajbolji varaždinski stolnotenisač Ronald Redjep u Vrsaru osvojio zlato i srebro

Ponajbolji varaždinski stolnotenisač Ronald Redjep u Vrsaru osvojio zlato i srebro

Istarski grad Vrsar proteklog je vikenda bio domaćin hrvatskoga stolnoteniskog Prvenstva za mlađe seniore i seniore, na kojemu je nastupio i ponajbolji Varaždinac u ovome sportu 49-godišnji Ronald Redjep, igrač i predsjednik (STK STARR) koji je u igri parova zajedno sa Josipom Mustapićem (Starr/GSTK Zagreb) u polufinalu s 3:2 izbacio branitelje naslova, Filipa Zeljka i Ivora Bana (GSTK Zagreb). Za zlato su čak vodili 2:0, ali potom se ta prednost istopila te su Petek i Zlatkov stigli do prve seniorske titule. Potom su Ronald Ređep i Lea Rakovac (STK STARR/INO) postali novi prvaci u mješovitim parovima nakon što su u finalu s 3:1 pobijedili branitelje naslova, Ivora Bana i Hanu Arapović (GSTK Zagreb)/Mladost). Najteži meč imali su u polufinalu kada su protiv Rine Vidana i Marte Vukelić kod 1:1 spasili četiri vezane set lopte.


- Nismo nikad igrali skupa, ali smo bili klupske kolege kod dr. Časla. Dobar turnir smo odigrali, mudro ponajprije taktički. Svi igraju dobro, no na kraju trećeg dana državnog možda i nije toliko do igre koliko je važno ostati mentalno čvrst. Možda je to presudilo i zato smo prvaci. U pojedinačnom je Hana bila dosta bolja, pogotovo u taktici. Što se tiče parova svašta je bilo u tom zadnjem setu, ali u konačnici cure su bolje odigrale, kako se kaže stavile više loptica na stol - objasnila je Lea Rakovac.


Ronaldu Ređepu će Vrsar ostati u posebno lijepom sjećanju s obzirom na to da je osvojio dvije medalje, a bio je blizu četvrtfinala u pojedinačnom. I to manje od mjesec dana prije 50-tog rođendana. Igra na prvenstvima već više od 30 godina, a po njegovim riječima, propustio je samo jedno zbog loma noge, ali se gotovo uvijek vrati s medaljom.
- Uvijek kada si motiviran postoji želja za pobjedom. Ima par sitnica koje su omele u tim ključnim trenucima za bolji rezultat, no sve je to nebitno jer sam ipak osvojio zlato i srebro. Pogotovo mi je drago zbog zlata jer je to olimpijska disciplina. Da, to zlato ima poseban sjaj. Kao što je rekao moj, nažalost, pokojni prijatelj Drago Šurbek - miks je specifična disciplina, tu morate jednostavno kliknuti. Jedan dio turnira sam ja povukao, drugi Lea. Pogotovo je bila odlična u finalu, spasila je prvi set. Lea je jedna od velikih europskih potencijala, treba je čuvati i usmjeravati u pravom smjeru. Bilo je izuzetno naporno prvenstvo, u subotu sam igrao 7-8 mečeva i možda bi se ubuduće mogla doraditi satnica kako bi bilo više vremena za odmor za igrače koji se natječu u tri kategorije - zaključio je Ronald Ređep.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.