Bakljada i srdačan doček za brončane rukometašice Stelu i Paulu Posavec ispred zgrade Međimurske županije

Bakljada i srdačan doček za brončane rukometašice Stelu i Paulu Posavec ispred zgrade Međimurske županije

Župan Međimurske županije Matija Posavec priredio je u utorak svečani doček za europske brončane rukometašice Stelu i Paulu Posavec ispred zgrade Međimurske županije. Na dočeku su ih uz bakljadu i uzvike odobravanja razdragano dočekali međimurski navijači i prijatelji, a riječi zahvale uputili su im uz župana i njihovi najbliži te trenerica i predstavnik Hrvatskog rukometnog saveza. Dočekali su ih i članovi i članice ŽRK Zrinski, treneri, te trenerice kako bi podijelili radost i sreću uspjeha s ovim sjajnim sportašicama iz Strahoninca.

Stela i Paula rukometašice su koje su svojim ogromnim trudom i talentom zaslužile biti igračice Hrvatske ženske rukometne reprezentacije koja je Hrvatskoj priredila senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25-19 (11-11). Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava. Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Danska) te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske. Samim ulaskom u polufinale naše su rukometašice izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. na kojem nisu sudjelovale od 2011.Nakon toplih riječi domaćina i srdačnih čestitaka sestre blizanke, koje recimo usput potječu iz uspješne sportske obitelji, emotivno su se zahvalile svima koji su im pomogli na putu da ostvare svoj san i podržali ih u borbi za medalju. 

– Zahvalila bih svima vama koji ste stalno uz nas, koji nas podrite i hrabrite, jer bez vas ovo ne bi bilo moguće. Hvala našoj obitelji koja nas je stalno podupirala, iznimna je čast stajati danas ovdje i biti okrunjen ovom medaljom, kroz suze je rekla Paula. 

– Stalno spominjemo da uopće nismo svjesne što se to dogodilo zadnja dva tjedna. Mislim da ćemo postati svjesne tek nakon par dana kad se slegnu sve emocije. Sad uživamo u ovim trenucima. Nemamo riječi kojima bi zahvalili svima, ne samo onima koji su nas bodrili kroz prvenstvo, već kroz cijeli život, istaknula je Stela Posavec.

Župan Matija Posavec osim cvijeća rukometašicama je u znak zahvalnosti što svojim radom i rezultatima ponosno pronose ime Međimurske županije uručio i nagradu Županije u iznosima od 5000 kuna.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.